Summit Re>Patriot pentru antreprenori

antreprenori.jpg

100 de antreprenori de succes din Romania vor putea intalni tot atatia antreprenori de succes din Diaspora, pe 5-6 octombrie 2016, in Bucuresti, la Re>Patriot Summit, organizat de Romanian Business Leaders (RBL).

Summit-ul, spun organizatorii, isi propune sa stimuleze contactele de afaceri intre antreprenorii din Romania si romanii din Diaspora care doresc sa gaseasca idei, parteneri de afaceri sau chiar sa investeasca in tara. “Ne dorim ca, in urma acestui summit, multi intreprinzători romani să poată spune că şi-au extins afacerile la nivel international. Un alt rezultat extrem de important pe care dorim să il obtinem in urma summit-ului este ca oamenii de afaceri romani din Diaspora să investească in Romania, catalizand dezvoltarea comunitătilor locale prin crearea de noi locuri de muncă şi transfer de know-how”, afirma sustinatorii proiectului Re>Patriot.

Summit-ul anuntat pentru luna octombrie 2016 face parte din programul Re>Pariot – repatriere prin antreprenoriat, ce isi propune reconectarea romanilor emigrati cu tara de origine, fie ca sunt antreprenori, specialisti in diverse domenii profesionale ori studenti care doresc sa revina in Romania. Platforma proiectului intermediaza, de pilda, contactul dintre romanii care doresc sa revina acasa si sunt in cautarea unor oportunitati de angajare si companii romanesti care au nevoie de forta de munca, prin Re>Patriot Jobs Marketplace.

O alta componenta a proiectului este RePatriot Medical care isi propune sa readuca in tara medicii emigrati si sa pastreze in Romania absolventii de medicina. Un studiu realizat anul trecut de Open-I Research, la cererea RBL, arata ca doua treimi (62%) dintre romanii intervievati declara ca ar dori sa investeasca in Romania, in special in turism si agricultura. Desi mai mult de jumatate (58%) spun ca s-ar intoarce in tara, majoritatea (83%) afirma ca principalul obstacol este coruptia.

Documente utile:
Prezentarea programului Re>patriot si calendarul de evenimente

Sursa: Repatriot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.