Tanar absolvent caut loc de munca!

Am văzut recent un articol intitulat „Absolvent de Harvard caut loc de muncă”. Era vorba despre toţi acei tineri care visează la un viitor mai bun, chiar dacă, fiind idealişti, se gândesc să îşi găsească acel viitor „mai bun” în România. Aceşti tineri, începând cu o vârstă destul de fragedă, îşi stabilesc un traseu clar în viaţă participând la activităţi extracurriculare, alegându-şi atent şcolile, studiile şi locurile de muncă. Mai sunt, bineînţeles, cazuri în care unii tineri, la fel de idealişti, din întâmplare (sau poate destin) merg pe un traseu „invizibil”, la fel de bine definit de diferite activităţi extraşcolare, studii, locuri de muncă, diplome etc.

Aceşti tineri sunt cei care emigrează în fiecare an din România după ce au trimis zeci de CV-uri la firme şi instituţii publice şi au primit răspunsul clasic: „Ne pare rău, dar….”.

Vorbind recent cu un specialist în HR şi consiliere în carieră, am aflat că se caută,în special, profilul de lider şi „deschiderea spre inovaţie” (încă mai diger expresia). Am văzut ofertele de locuri de muncă disponibile în acest moment şi mă întreb: ce rol are profilul de lider în cazul unui agent de vânzări sau a unui operator de Call Center? Cât de inovativ trebuie să fii când ai grijă de un copil în Marea Britanie?

Sunt tânăr. Am 26 de ani, experienţă de 1.5 ani în consultanţă pe fonduri europene (junior level deci), iar, în curând, voi termina un doctorat în strategii de dezvoltare rurală. Momentan sunt colaborator în cadrul unui proiect la nivel european (ARC 2020 – Agriculture and Rural Convention) susţinut de Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene din partea Groupe de Bruges (think tank independent pe agricultură şi dezvoltare rurală). Fac parte din Comitetul Editorial al Advances in Agriculture & Botanics (revistă cotată ISI, CAB Intl, Index Copernicus etc.). Din februarie până în iulie 2010 mă aflu în Belgia, în cadrul catedrei de Economie şi Dezvoltare Rurală a Gembloux Agro-Bio Tech unde desfăşor un stagiu de cercetare în cadrul doctoratului.

În 2009, am participat la competiţia Innovact (împreună cu Etienne Ignat – alt tânăr de excepţie) organizată de Camera de Comerţ şi Industrie din Reims şi Eppernay, competiţie ce a avut loc în cadrul European Forum for Young Innovative Enterprises – susţinut de Comisia Europeană.

Acum câteva zile (27 mai 2010), EUROLINK House Of Europe mi-a acordat Diploma de Excelenţă „Campioni Români în Afaceri” pentru „Stimularea practică a inovaţiei antreprenorială în sectorul IMM” în cadrul Forumului Naţional Civic şi de Afaceri „Soluţii Practice şi Parteneriate de Afaceri pentru Relansarea Antreprenoriatului în România şi Regiunea Dunării-Mării Negre” desfăşurat la Palatul Parlamentului, în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor.

Am hotărât să îmi public şi eu CV-ul pe acest blog. De curiozitate mai mult…sunt curios dacă se interesează cineva de mine şi de posibilitatea de a colabora! Nu sunt angajat în acest moment nicăieri, doar colaborez, pro bono, în cadrul unor proiecte.

Aveti in continuare CV-ul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.