Tara lui Andrei pune la bataie 200 000 euro pentru proiecte de mediu si educatie profesionala

mediu.jpg

Competitia Idei din tara lui Andrei revine cu cea de-a 6-a editie in care se pot inscrie proiecte ce vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si protectia mediului inconjurator, folosind tehnologii inovatoare si componente de digitalizare.

Inscrierile se realizeaza pana pe 24 mai 2017, pe site-ul oficial, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 20.000 euro fiecare.

„Idei din tara lui Andrei” este o competitie de proiecte care se desfasoara la nivel national si urmareste sa sprijine dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania si sa incurajeze romanii cu spirit de initiativa. in editia din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din urmatoarele doua domenii:

Educatie profesionala – proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, proiecte care imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor transversale si profesionale ale elevilor si profesorilor din invatamantul profesional si tehnologic, public.

  • Mediu – proiecte care incurajeaza si promoveaza folosirea eficienta si responsabila a resurselor naturale care inoveaza pentru protectia mediului, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului si a apei, la reducerea poluarii, la cresterea eficientei energetice.

Proiectele care au o componenta de digitalizare sau inovatie cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.
„De 10 ani ne implicam in proiecte de responsabilitate sociala. Sustinem romanii cu initiativa prin programul „Idei din tara lui Andrei”. Suntem martori ca o idee buna poate schimba o comunitate, un oras, o tara intreaga. Continuam in acest an cu cele doua teme: educatia profesionala si mediul inconjurator. Asteptam proiecte indraznete si de impact care sa integreze cat mai mult noile tehnologii in rezolvarea problemelor identificate.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.
Proiectele vor fi evaluate prin vot public si jurizate de reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale, reprezentanti ai OMV Petrom, jurnalisti si experti din domeniul educatiei profesionale si mediului, astfel:

Vot public (30%) – in perioada 16 iunie – 25 iunie 2017;
Jurizare (70%) – in perioada 16 iunie – 27 iunie 2017.

Castigatorii vor fi anuntati pe 5 iulie.
in primele 5 editii ale competitiei „Idei din tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfasurate in 30 de judete din Romania, precum Bihor, Dolj, Buzau, Gorj, Hunedoara, Valcea, Mures, Maramures, Botosani etc.

Mai multe informatii despre cea de-a 6-a editie a competitiei sunt disponibile pe: www.taraluiandrei.ro.

Sursa: stiriong.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.