Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani va fi reabilitat si consolidat in baza unui proiect european

botosani_teatru1.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teatrul “Mihai Eminescu” din municipiul Botosani va fi reabilitat si consolidat in baza unui proiect european in valoare totala de peste 23 de milioane de lei. Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est Piatra Neamt, Vasile Asandei, au semnat contractul de finantare pentru proiectul al carui obiectiv este “consolidarea, restaurarea, reabilitarea si amenajarea Teatrului ‘Mihai Eminescu’ in vederea impulsionarii dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural al municipiului Botosani, implicit al Regiunii Nord-Est”.

Finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional (POR), Axa Prioritara 5 – “imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”. “Aceasta varianta este, de departe, cea mai buna si, cum am mai spus, nesperata. Este o varianta la care si ADR si Autoritatea de management a POR au muncit foarte mult alaturi de noi”, a afirmat Catalin Flutur.

Reabilitarea Teatrului “Mihai Eminescu” a beneficiat, in 2014, de o finantare de aproximativ cinci milioane de lei pe exercitiul anterior, insa, in urma unor probleme tehnice aparute in timpul lucrarilor, proiectul nu a putut fi finalizat. Problemele au aparut ca urmare a identificarii unor deficiente la structura de rezistenta a cladirii, care au impus masuri de consolidare a acesteia.

„Semnam astazi un contract de finantare important pentru comunitatea Botosani, un contract si un proiect care a avut un parcurs mai complicat, mai deosebit, dar pentru care s-a gasit o solutie foarte buna”, a afirmat Vasile Asandei.

In baza noului proiect, vor fi realizate lucrari de consolidare a structurii de rezistenta a cladirii monument istoric, de restaurare si de amenajare a spatiilor interioare si a fatadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare si exterioare, dar si de reabilitare a instalatiilor si de dotare a spatiilor interioare. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top