Teodora Gheorghevici: Ce inseamna ghid la consultare in varianta MFE… printre altele?

Teodora_Gheorghevici.jpg

Teodora Gheorghevici scrie pe blogul sau despre ce inseamna ghid la consultare in varianta MFE.

„Nu as vrea sa vorbesc acum despre subiectul despre care vorbesc toti consultantii in aceasta perioada, anume faptul ca majoritatea liniilor de finantare din cadrul exercitiului 2014-2020 nu au fost si nu sunt deschise, desi ne aflam in septembrie 2016.

Incerc sa arunc undeva, intr-un colt al creierului meu de care as vrea sa uit, si gandul permanent ca, de la inceputul prezentului exercitiu financiar nu avem un calendar decent al lansarilor liniilor de finantare, o programare reala… Ce tari suntem noi, romanii, cand este vorba de mistocareala… Am tot ras de planul cincinal. Evident, o buna parte din el era compus din minciuni. Insa era o incercare de planificare. Si in anumite aspecte chiar functiona… nu imi vine sa cred ca spun asta, pentru ca nu sunt deloc o simpatizanta a vremurilor apuse. Insa trebuie sa recunosc… chiar functiona! Planificarea nu este inventata de comunisti, atata lucru ar trebui sa stim. Este inventata in antichitate… Si chiar a functionat si functioneaza la nivel de state… Iar noi traim tot in haos si ne miram ca nu avem rezultate.

Parca nu ma tenteaza nici starnesc o noua discutie legata de faptul ca de abia acum (reminder: SEPTEMBRIE 2016!!!) sunt instruiti viitorii evaluatori ai AM POCU, in cadrul unui proiect de asistenta tehnica cu Banca Mondiala… Adica in al treilea an al exercitiului financiar, evaluatorii AM POCU se intreaba cum sa evalueze proiectele depuse de micile lacramioare…

Si ce reprezinta gluma asta proasta cu Mysmis, in conditiile in care Romania are informaticieni de top?

As dori totusi sa ii intreb pe doamna director AM POCU si pe domnul ministru al MFE, ce inseamna, in varianta lor, ghid la consultare? Se incarca pe site-ul ministerului niste ghiduri conditii specifice, necorelate cu conditiile generale, FARA ANEXE SI FARA FORMULARUL DE BUGET. Adica ce se publica, de fapt, spre consultare si cum se respecta cadrul legal in cadrul acestor asa-zise consultari? Reamintesc tuturor celor care citesc acest articol urmatoarele:

Avem Legea nr. 52 din 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.”

Citeste articolul intreg pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top