Teodorovici: “Cel tarziu in iulie statul trebuie sa termine cu orice fel de restanta fata de beneficiarii fondurilor europene”

Teodorovici.jpg

TeodoroviciRomania poate sa fie mult mai sus in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene, crede ministrul de resort Eugen Teodorovici, exprimandu-si speranta ca pana la finele anului tara noastra sa fie un model in acest sens pentru Europa.

“Consider si cred cu tarie ca Romania poate sa fie mult mai sus decat este astazi, din pacate inca pe ultimul loc la ce inseamna utilizarea acestor fonduri europene. Cred cu tarie ca pana la final de an putem sa avem chiar si la jumatatea sumei alocate pentru Romania cheltuita, deci acel procent de 50% pe care din pacate astazi foarte putina lume il crede realizabil. (…) Sper ca la final de an Romania sa-si merite locul, acolo unde poate sa ajunga, si anume sa fie un model pentru Europa” a declarat Teodorovici la Palatul Parlamentului, dupa dezbaterea “Stadiul absorbtiei fondurilor europene si importanta reformei regionale”.

El a sustinut ca problemele Romaniei sunt legate de pragmatism, perceptia pe care o are Europa si lipsa de optimism.

“Trebuie sa accept si aceasta idee, sa ma inspir sau sa ma uit si in gradina altora, dar continuu sa cred si sa insist pe faptul ca Romania poate mult mai bine decat celelalte state, chiar Polonia” a spus Teodorovici.

Ministrul a aratat ca in iunie, cel tarziu in iulie, toate apelurile privind proiectele europene vor fi relansate.

“Mai mult, tot ce este in casa, proiecte depuse din 2010 si neverificate pana astazi vor fi finalizate si lansate in finantare. (…) Cel tarziu in iulie statul trebuie sa termine cu orice fel de restanta fata de beneficiar – plati, proiecte, lansari de proiecte”  a mai declarat Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.