Tirania tabloidelor vs. expertiza profesionala

Imi permit sa semnalez pentru cei interesati ca am lansat pe Grupul REIVENT Romania de pe portalul LINKEDIN o discutie pregatitoare despre starea de sufocare intelectuala pe care o intretine presa majoritar tabloidizata din Romania. Majoritatea temelor mari risca sa fie ratate in absentza unei abordari minimal responsabile si profesionaliste.Mai in gluma, mai in serios, spuneam ca noi am putea ignora chiar si intrarea trupelor americane in Iran daca s-ar intampla sa reapara avocata Elodia.

Se poate face oare ceva pentru ca ac prostituare a gandirii de dragul rating-ului sa fie cel putin limitata cumva? Cine poate interveni, ce institutii, in ce mod, cum ne putem mobiliza pentru a reveni la temele cu adevarat grave si stressante ? Este cazul sa ne resemnam definitiv in propria baltire ?

Orice interventii in limitele civilitatii ar fi binevenite, inspecial in atentia legiuitorului, a CNA si a cui mai are urechi sa auda .

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.