Top zece clădiri moderne şi neînţelese de majoritatea

Scris de Claudia Ciută, adăugat pe  în Construcţii curajoase

Dovezi ale arhitecturii moderne poţi găsi în întreaga lumea şi e plăcut să îţi aminteşti că unii oameni chiar transformă visele în realitate. Ordinea în care vedeţi aşezate clădirile în acest top e aleatorie, îmi ieşeau prea multe pe acelaşi loc şi am zis să rămână la liberă alegere. Mulţumesc surselor mele: Wikipedia, Village of Joy şi Flickr. De la început îmi asum traducerea şi adaptarea textelor :) .

Capela Cadet din Colorado, Statele UniteCapela Cadet din Colorado, Statele Unite

Construită în 1962, e un exemplu clasic al succesului arhitecturii moderne. Are 17 vârfuri foarte ascuţite, iar arhitecţii plănuiau să o construiască cu 19. Motivul pentru care au renunţat la două? Buget redus. Are 46 de metri înălţime şi 85 lungime. Dacă aş fi un uriaş, cu siguranţă nu aş vrea să calc în ea :) .

Grand Lisboa din Macau, ChinaGrand Lisboa din Macau, China
Are 58 de etaje şi 261 metri înălţime, lucru care o face cea mai înaltă clădire din regiunea chineză Macau. Mai numărăm 430 de camere de hotel, găzduieşte un casino şi o grămadă de restaurante.
Turnul Nakagin Capsule din JaponiaTurnul Nakagin Capsule din Japonia
E construit în 1972 şi găzduieşte clădiri de birouri, dar şi apartamente. Cu 113 etaje, are în componenţa sa oţel. Din ce am citit despre această clădire, sunt necesare ceva reparaţii urgente, însă japonezii o au în plan.
Hotelul Ryugyong din Coreea de NordHotelul Ryugyong din Coreea de Nord
Un zgârâie nori folosit ca şi hotel, are 330 de metri înălţime şi 360.000 mp. După cum vezi are o macara în vârf, deci nu este gata încă. Construcţia lui a început 1987, au oprit-o în 1992 din cauza unor dificultăţi financiare, dar au reluat-o anul trecut. Dacă muncesc cu spor şi nu le-o ia alţii înainte, va fi cel mai înalt hotel.
Norddeutsche Landesbank – Girozentrale din Hannover, GermaniaNorddeutsche Landesbank – Girozentrale din Hannover, Germania
Pe scurt şi în engleză abreviată ca NORD/LB, e una dintre cele mai mari bănci comerciale nemţeşti. O clădire care produce mulţi bani.
Casa Încovoiată din PoloniaCasa Încovoiată din Polonia
Una dintre cele mai cunoscute case din Polonia este Casa Încovoaită terminată în anul 2004. Construcţia acesteia a durat mai puţin de un an şi arhitectul ei face şi benzi desenate.
Solar Furnace din FranţaSolar Furnace din Franţa
Ghici la ce foloseşte? E în primul rând o clădire utilă, are forma asta de oglindă curbată pentru a prinde cât mai mult din razele soarelui şi a trimite toată acea căldură spre un punct. Care e temperatura pe care o poate genera? Se spune (wiki) că atinge 3000 de grade Celsius.
Stadionul Naţional din Beijing, ChinaStadionul Naţional din Beijing, China
Seamănă cu un cuib de pasăre, iar caracteristicile sale ecologice cuprind un sistem de colectare al apei de ploaie, un acoperiș translucid ce asigură lumina naturală necesară peluzei și un sistem natural, pasiv de ventilație. Acoperișul ajustabil este o componentă esențială a strucuturii stadionului. Atunci când este închis, acesta transformă stadionul într-o arenă acoperită.
Centrul de Justiţie din Manchester, Regatul UnitCentrul de Justiţie din Manchester, Regatul Unit
Construită în Manchester, Anglia, clădirea are 80 de metri înăţime şi a fost numită proiectul anului la Building Awards. Le-a luat 4 ani să o construiască şi am remarcat la ea faptul că are un sistem de ventilaţie natural.
Muzeul Guggenheim din SpaniaMuzeul Guggenheim din Spania
Muzeu de artă contemporană situat în Bilbao a fost construit astfel încât să semene cu un vapor. Deschisă pentru public în 1997, este printre cele mai spectaculoase clădiri din lume în stil deconstructivist. Administraţia muzeului susţine că muzeul nu are nici măcar o singură latură sau suprafaţă dreaptă în întreaga clădire. O parte a construcţiei este traversată de o autostradă elevată şi o porţiune importantă a edificiului este acoperită cu paneluri de titan.

sursa: http://blog.imobiliare.ro/top-zece-cladiri-moderne-si-neintelese-de-majoritatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top