Topul celor mai ieftine credite Prima Masina

masina-electrica.jpg

O noua hotarare de guvern uneste programul Rabla cu programul Prima Masina. Astfel, viitorul posesor al autoturismului scapa si de grija avansului sau macar a unei mari parti din acesta. Din cauza scumpirilor la credite operate de banci in luna februarie, CEC Bank nu mai ofera cel mai ieftin credit pentru Prima Masina (asa cum era acum doua luni), fiind detronat de Banca Transilvania.

Chiar daca exista o dobanda maximal impusa, Robor la 6 luni plus 3%, costurile bancilor comerciale nu sunt uniforme, din cauza comisioanelor si a costurilor incluse in pretul imprumutului.

In ultima vreme insa, bancile au reluat trendul ascendant al dobanzilor la creditele in lei, chiar daca nici o conditie de piata nu justifica economic aceasta decizie. Per total sistem, conform datelor BNR, dobanda la creditele noi in lei a crescut in luna februarie 1,2% fata de ianuarie.

In aceste conditii, cel mai ieftin credit de 47.500 de lei acordat pe o perioada de 60 de luni  poate fi contractat de la Banca Transilvania. Urmeaza Alpha Bank, CEC Bank si BRD. Celelalte banci care si-au anuntat intentia de a participa la programul Prima Masina nu si-au afisat inca ofertele. Topul a fost realizat in functie de valoarea ratei lunare si a sumei maxime de plata pentru client.

La Banca Transilvania dobanda este de 4,04%, iar rata lunara este 875,6 lei;
La Alpha Bank dobanda este de 4,03%, iar rata lunara este 878 lei;
La CEC Bank dobanda este de 4,24%, iar rata lunara este 880 lei;
La BRD dobanda este de 4,03%, iar rata lunara este 941 lei.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.