TotalSoft anunta primele solutii in Cloud Computing

total_softTotalSoft, unul dintre cei mai mari producatori de software din Romania, anunta disponibilitatea mai multor solutii de afaceri in Cloud Computing. Decizia de diversificare a modelului de business face parte din strategia pe termen mediu a companiei, care presupune focalizarea solutiilor traditionale spre companiile medii si mari, cu bugete de peste 100,000 Euro pentru proiecte complexe IT, si dezvoltarea de noi solutii si modele de business adaptate nevoilor companiilor mici, cu bugete sub 20,000 Euro.

Din luna septembrie, IMM-urile din Romania au la dispozitie solutii care combina performanta si expertiza de business acumulata de TotalSoft in 15 ani de implementari complexe, cu avantajele oferite de modelul cloud computing. Printre acestea se numara eliminarea investitiilor in achizitie si mentenanta hardware, eliminarea costurilor de implementare, scalabilitate rapida a sistemului fara intreruperi de activitate, posibilitate de acces permanent de la distanta, securitate superioara a informatiilor atat ca acces fizic neautorizat, cat si in fata unor dezastre naturale. Nu in ultimul rand, acest model presupune plata serviciilor pe baza de abonament lunar, in functie de gradul real de utilizare a resurselor si serviciilor folosite, deci o reducere substantiala a costurilor totale de utilizare.

Pentru inceput, TotalSoft pune la dispozitia IMM-urilor solutii pentru automatizarea si simplificarea proceselor de achizitii (Charisma eProcurement), controlul costurilor (Charisma Cost Control), managementul documentelor specifice departamentelor de resurse umane (Charisma HR Document Management), managementul fluxurilor de lucru (Charisma Workflow), dar si solutii complete de automatizare a activitatii companiilor care activeaza in domeniul serviciilor gen case de avocatura, servicii financiar-contabile, case de dezvoltare software (Charisma Office Automation).

Cloud computing-ul reprezinta o piata cu un potential fantastic de dezvoltare. Principalul motor de crestere este dat de schimbarea tot mai frecventa a cerintelor consumatorilor. Orice companie este obligata sa se alinieze la aceste cerinte. Din cauza asta, 65% dintre companiile care aleg infrastructuri virtualizate urmaresc cresterea agilitatii si doar 50% o reducere a bugetelor IT. Cloudul este un model care permite adaptarea rapida a nevoilor de infrastructura software sau hardware, functie de cerintele de business, fara investitii semnificative“, Daniel Ionescu, Strategy & Marketing Director.

Conform companiei de cercetare de piata Gartner, totalul investitiilor segmentului IMM in cloud va ajunge la 100 Mld USD pana in 2014. De altfel, IDC estima ca doar veniturile din servicii IT in cloud au depasit 16 miliarde USD, iar pana in 2014 se preconizeaza  o crestere anuala de 27,4%, pana la valoarea de 55.5 miliarde USD. Aceasta rata de crestere este de peste cinci ori mai mare decat cea preconizata pentru produsele IT traditionale (5%).  

Solutiile Charisma Business Applications in Cloud vor fi prezentate in cadrul Microsoft Cloud Days, un roadshow care va debuta pe 11 octombrie in Bucuresti si se va derula pana la sfarsitul anului in alte 4 centre economice ale tarii (Sibiu, Cluj Napoca, Iasi si Timisoara). Aceste solutii pot fi evaluate gratuit, pentru o perioada de 30 de zile, la adresa http://crm.dynamics.com/ro-ro/trial-overview.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.charisma.ro.

Persoana de contact: Suzana Badea, Corporation Communication Manager; [email protected]; 0744.89.86.20.

Despre TotalSoft:

Cu 17 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 25 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro; www.charisma.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.