Conferinta de lansare a proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!”

conferinta.de.lansare.egalitate.realaAsociatia JCI Active Citizens Cluj, in parteneriat cu Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunoasterii anunta lansarea proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Cele doua conferintele de lansare ale proiectului vor avea loc la Cluj-Napoca – Hotel Golden Tulip pe data de 11 iunie (incepand cu ora 17:00) si Oradea – Hotel Continental, pe data 13 iunie (incepand cu ora 12:00). In cadrul conferintelor vor fi prezentate obiectivele si activitatile proiectului ce are ca principal scop solutionarea problemei inegalitatii de sanse si discriminarii femeilor pe piata muncii, la nivelul regiunii Nord-Vest. La cele doua conferinte sunt asteptate sa participe atat femei – in calitate de public tinta principal, cat si organizatii care pot contribui in mod direct la rezolvarea problemei inegalitatii de gen: autoritati publice centrale si locale, ONG-uri, sindicate, patronate, camere de comert, asociatii de IMM-uri si agenti economici.

Despre proiect

Proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala” propune un program integrat ce are ca principale directii de actiune urmatoarele: cresterea oportunitatilor de angajare pentru femei; imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes; promovarea antreprenoriatului in randul femeilor; implicarea autoritatilor publice (centrale si locale) si a altor organizatii relevante (ONG-uri, asociatiilor de IMM-uri, sindicate, patronate, camere de comert) in probleme ce tin de egalitatea de sanse si accesul egal al femeilor pe piata muncii; derularea de studii relevante in domeniu.

Activitatile care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului constau in: implementarea unei campanii de informare si constientizare cu privire la principiul egalitatii pe piata muncii; derularea unui program intensiv de calificare in meseriile de lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist pentru 250 de femei, cu scopul asigurarii accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale; derularea unui curs de perfectionare in domeniul antreprenoriatului pentru 50 de femei; organizarea a 6 mese rotunde cu reprezentanti ai institutiilor publice, respectiv ai societatii civile; realizarea unui studiu cu privire la segregarea bazata pe gen existenta pe piata muncii din regiunla nivelul regiunii Nord-Vest si elaborarea unui ghid de promovare a principiului egalitatii de sanse.

Despre parteneri

Asociatia JCI Active Citizens Cluj este o organizatie  de tineri lideri, antreprenori si profesionisti afiliata retelei mondiale Junior Chamber International ce urmareste crearea de schimbari pozitive si durabile in societate si dinamizarea comunitatii clujene prin actiunile intreprinse in cele 4 arii: business, comunitate, dezvoltare personala si internationalism. Misiunea asociatiei este oferirea tinerilor antreprenori de oportunitati pentru dezvoltarea spiritului intreprinzator si calitatilor de lider, necesare succesului in afaceri si in viata.

Loop Operations este o companie de consultanta integrata pentru proiecte sustenabile, oferind o gama completa de servicii, de la identificarea nevoilor, la dezvoltarea, managementul si promovarea unui proiect. Cele patru componente Loop Operations – Finance, Management, Skills si Communication – se completeaza reciproc, transformand eforturile de dezvoltare ale unui proiect intr-un proces fluid si natural.

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) este o asociatie nonprofit, a carei misiune este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civismului si responsabilitatii. Scopul CRCA este promovarea si dezvoltarea cetateniei active, stimularea implicarii active a tuturor entitatilor (cetateni si organizatii), prin crearea de instrumente si programe care sa sprijine dezvoltarea sociala si economica durabila, inteligenta si incluziva a Romaniei.

Institutul Economic Roman este o organizatie neguvernamentala, infiintata pentru a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene. Organizatia isi propune sa sustina procesului de realizare a coeziunii economice si sociale a Romaniei prin sprijinirea punerii in aplicare a Planului National de Dezvoltarei.

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii este o organizatie neguvernamentala ce are ca scop promovarea conceptelor specifice economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania, in contextul integrarii in Uniunea Europeana. Organizatia si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti.

Participarea la conferinta este GRATUITA, iar INSCRIEREA se poate face online AICI.

Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine de la adresa de e-mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top