Traditia “monstruoasei coalitii” la romani

Politica este cunoscuta si recunoscuta ca o indeletnicire in cadrul careia nu trebuie sa te impiedici in scrupule. Valoarea suprema in acest domeniu este reusita.
De aceea minciuna, trisatul, promisiunile fara acoperire, aliantele conjuncturale, razboaiele jucate, aranjamentele de culise si alte asemenea fac parte din recuzita si scenariul acestei eterne drame sociale.

Politica in tarile carpato-danubiano-pontice are desigur ca si celelalte domenii sociale trasaturi specifice. Vor fi fiind acestea prezente si in istoria altor tari si popoare. Posibil sa existe studii comparative/ comparatiste. Daca nu, ofer, fara pretentii de drept de autor, aceasta idee.

Revenind, in istoria recenta si mai putin recenta de la noi exista exemple de coalitii absolut neasteptate chiar si pentru cei care sint obisnuiti cu eclipsele morale proprii politicii. Cazul devenit tipic si care a intrat adinc in constiinta publica este cel al aliatilor pentru mazilirea lui Voda Cuza atunci cind interesele transpartinice au cerut-o. Nu stiu daca cineva din cei implicati a avut atunci sau mai tirziu mustrari de constiinta, daca si-au apreciat vreodata cum se cuvine gestul. Singurul perdant, neglijabil, a fost poporul.

Stiu doar ca istoria se repeta si ca aliati adusi la putere de actualul presedinte, altfel ar fi obtinut linistiti locuri in opozitie (de altfel si acelea prea bine si prea scump platite-de catre contribuabil-) ideologic, fundamental. Pe care ii acuzau de toate relele Romaniei din ultimii 15 ani, de toate potlogariile si abuzurile posibile, de pierderile de investitori si de imagine, de prost management si hotie crasa. Si,brusc, cind interese marunte, partizane, orgolii pesonale o cer, toate argumentele se ofilesc, se estompeaza. SCOPUL SCUZA MIJLOACELE clameaza piticii politici damboviteni. Daca n-ar fi tragic ar fi comic. DAR E SIGUR CARAGIALE REDIVIVUS!
SPECTATOR 

About Romania Reala

Romania Reala

0 thoughts on “Traditia “monstruoasei coalitii” la romani”

 1. gheorghe spune:

  Citeste, eu nu am nimic de adaugat:
  Romania si romanii se afla in pragul unei veritabile lovitura de stat. Mecanismele utilizate acum pentru preluarea controlului total al statului roman sunt insa mult mai sofisticate decat cele uzitate de serviciile speciale ale fostei URSS in 1989.
  Daca in 1989 anticomunismul natural al romanilor, manifestat vehement in strada, a stricat din planurile initiale ale Moscovei, acum, paralizia civica impusa de manipularile media, fac ca romanii sa asiste aproape impasibili la noua lovitura de stat, instrumentata insa de aceleasi forte, cu sau fara cunostinta participantilor la aceasta operatiune.
  In opinia noastra, tentativa de lovitura de stat construita sub forma unei operatiuni informationale complexe, urmareste ca, prin suspendarea Presedintelui Romaniei, parghiile statului roman sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice care sa subordoneze capitalului rus controlat de serviciile secrete ruse si ultima reduta politica de aparare a statului roman – Administratia Prezidentiala.
  Miza depaseste granitele Romaniei: controlul frontierei NATO si UE ofera Rusiei un avantaj tactic de importanta majora in evolutiile geostrategice ale zonei si in cadrul conflictului geopolitic pe care Federatia Rusa il are cu Statele Unite ale Americii in zona Marii Negre si a Caucazului.
  Romania si-a croit cu greu accesul la o resursa de securitate nationala. Deschiderea Romaniei catre Europa si instalarea pe teritoriul tarii noastre a bazelor militare SUA – singurul scut real impotriva amenintarii imperiale si seculare a vecinilor nostri de la Rasarit – a starnit o agitatie puternica.
  In fapt dezbaterea publica nu este “pro si contra” Presedintelui tarii iar criza din Romania nu are de-a face exclusiv cu Traian Basescu, desi este fara indoiala pretextul principal al acesteia. Traian Basescu, omul, are tarele lui, mai mult sau mai putin perfectibile, are anturajul si slabiciunile sale, cu toate speculate la maximum de Coalitia restauratiei sistemului oligarhic filorus in Romania.
  Insa Traian Basescu, presedintele Romaniei, reprezinta garantul sigur al angajamentelor de securitate euro-atlantice ale tarii si singurul presedinte de pana acum care apara la nivel national, european si international cauza Basarabiei si Bucovinei si drepturile comunitatilor romanilor deznationalizati din jurul granitelor.
  O oligarhie care descinde din nomenclatura comunista si cazacii Securitatii si care a proliferat indiferent sub ce culoare politica, si-a vazut interesele amenintate de politica pro-americana promovata de Traian Basescu. Inca de la investitura, referirile sale la concepte de securitate de inspiratie atlantica au provocat reactia adversa a unor directori de opinie aflati pe fagasul unei geopolitici opuse euro-atlantismului.
  Apoi, pretentia dominatoare a gruparii oligarhice s-a lovit de cerbicia unui presedinte care a formulat raspicat cateva principii si le-a lasat sa se afirme. Marea coruptie a devenit un subiect principal, s-au dat curs anchetelor ce implica reprezentanti ai puterii de stat acuzati de infractiuni foarte grave, pornind de la evenimentele din decembrie 1989 si iunie 1990 si continuand cu devalizarea continua a statului, pana in ziua de azi. Printre acestia, la loc de frunte se afla Ion Iliescu, unul dintre artizanii conjucturii politice actuale.
  Ani grei de puscarie i-ar astepta atat pe unii dintre actorii proeminenti din lumea politica si din zona afacerilor frauduloase cat si pe unii dintre complicii acestora din randul serviciile secrete.
  Finalizarea unor dosare de cercetare penala si apropierea termenului de trimitere in instanta a inculpatilor a creat o tensiune fara precedent in spatiul public, manifestata si prin ofensiva unor campanii mediatice furibunde si demolatoare.
  Obstinatia atacului la Presedintie si-a atins obiectivul. Executia publica a presedintelui Traian Basescu a avut loc intr-o incercare disperata de inlaturare a influentei publice a acestuia.
  Presedintele Basescu are dreptul la respectul nostru pentru incercarea curajoasa de rupere a tentaculelor Organizatiei oligarhilor. Initiativa noastra, a unor organizatii civice si a unor exponenti ai unor miscari de rezistenta si opozitie fata de sistemul comunist urmareste expunerea publica si blocarea intereselor “Coalitiei ticalositilor” care a construit scenariul incercarii de rasturnare a ordinii constitutionale din Romania. Presedintele Basescu a ramas doar cu cuvntul sau, dupa cum spunea si fosta sa consiliera, devoalandu-i fara jena vulnerabilitatile. Insa cuvantul sau are o greutate imensa: greutatea natiunii care l-a ales. O majoritate tacuta a votat un presedinte care vorbeste si pentru ei. Presedintele a ales sa fie vocea apasata a acestei majoritati.
  Credem ca afimarea raspicata a adevarului, utilizarea transanta a cuvantului, inclusiv in Piata publica, are rost si urmari. Vom urmari prin toate mijloacele realizarea principiilor enuntate public de presedintele ales de cetatenii Romaniei conform idealurilor noastre din Piata Universitatii 1989-1990.

  Blocul National al Revolutionarilor, Presedintele de Onoare al Senatului
  Seniorii Ligii Studentilor
  Grupul Independent pentru Democratie
  Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni
  Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni
  Agentia de Presa Romanian Global News
  Asociatia AlterMedia
  Asociatia Civic Media
  Centrul Cultural Israeliano-Roman
  Asociatia Restitutio in Integrum
  Este binevenita adaugarea gruparilor si organizatiilor societatii civile care doresc sa-si ridice vocea alaturi de cea a presedintelui Romaniei.

  Prezentam si sustinem:

  Punct de vedere cu privire la criza sistemului politic si institutional din Romania
  In Romania, gruparea oligarhica care a reusit sa-si adjudece Guvernul si o parte din Parlament, are acum ca obiectiv inlaturarea Presedintiei, singura piedica ramasa in calea obtinerii controlului politic absolut.
  Dincolo de elementele vizibile ale acestei crize se afla resorturi mult mai adanci care privesc principiile de functionare ale statului roman.
  Societatea romaneasca este dezarmata si aproape anihilata in fata incercarilor prin care trece astazi. Gruparea ologarhica incerca sa-si impuna hegemonia atat la nivel structural cat si la nivel simbolic prin atingerea efigiilor nationale. Presedintia este o astfel de efigie nationala dar si o cheie de bolta a sistemului politic si institutional.
  De altfel, aceasta efigie a fost deja virusata din interior prin incercare de indreptare a Presedintiei impotriva Bisericii nationale Ortodoxe Romane si a reprezentantilor societatii civile autentic anticomuniste prin intermediul gruparii si Raportului Tismaneanu.
  Pentru specialisti, este o evidenta ca actuala criza din Romaniei este instrumentata de dincolo de ea. Intreaga zona se afla in criza, ca urmare a avansului NATO si a dezvoltarii democratizarii in foste state ale Uniunii Sovietice. Ucraina este sfasiata si amenintata de spectrul razboiului civil, ca pe vremea ruperii tarilor baltice din mainile Moscovei iar Republica Moldova este amenintata din nou de spectrul federalizarii, conform unui “nou” plan propus de Moscova – o continuare a planului Primakov – sustinut si prin cercuri “intelectuale” de la Bucuresti (GDS si SAR).
  Politica Romaniei este determinata cu sau fara voie de factorul geografic, de pozitionarea sa in vecinatatea unui imperiu care considera Romania si Moldova o periferie a Noii Rusii.
  Traian Basescu a venit la putere pe fondul desfasurarii unui sir de “Revolutii portocalii” extinse din Georgia pana in Ucraina. Ucraina acum trece de prin convulsii politice majore ca urmarea a conflictului acut dintre partizanii Moscovei si “partida euro-atlantica”. Se pregateste Moldova.

  Declarativ toate partidele din Romania s-au definit drept partenere ale
  ideii euroatlantice. In fapt lucrurile nu au stat si nu stau asa. Infiltrarea “partidei filoruse” in varful puterii statului roman a avut
  loc chiar imediat dupa momentul 1989. Viciul de functionare a intregului aparat al statului inlesnind consolidarea unui sistem oligarhic care s-a cladit prin contributia masiva a nomenclaturii comuniste slujita de cazacii din aparatul fostei Securitati.

  La Bucuresti, Ion Iliescu, cel care se afla la originea planului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a fost in toata perioada post-decembrista cel care a vegheat la constituirea conglomeratului “baronilor” organizat in forma unor veritabile retele de crima organizata. Asistam la o restauratie printr-o reintoarcere radicala, fatisa, la o forma de control oligarhic a societati romanesti, la reinventarea cu cinism a guvernarii de tip totalitar sub masca unei democratii de parada.

  Dezastrul sistemului politic si de guvernare actual isi trage obarsia din lipsa de organicitate si legitimitate a sistemului politic postcomunist din Romania. Administrarea statului, a intregului mecanism social politic si economic al Romaniei a fost permanent in mainile reprezentantilor FSN,- reorganizati ulterior in FDSN, PDSR, PSD. Fortele comunismului residual si agentii stangii internationaliste s-au grupat in principal in preajma acestei organizatii.

  Grupuri constituite retelar obediente unor cercuri de “modelare invizibila” a sistemului politic romanesc si-au asumat imediat dupa lovitura de stat din 1989 functia directoratului ideologic absolut. Asa zisi directori de constiinta, infiltrati subversiv si in sanul Administratiei Prezidentiale, pentru a o acapara si surpa din interior, au devenit autentici comisari ideologici, in fapt ideocrati ai
  curentului oligarhic. Membrii de varf ai gruparii oligarhice si-au subordonat sindicate, cadre de raspundere ale serviciilor speciale, mare parte din mass-media, controland totodata si o zona a societatii civile.

  “Partida presedintelui Basescu” nu inseamna doar participarea la o galerie de sustinatori (mai mult sau mai putin autentici) – ci, din punctual nostru de vedere, are in vedere asocierea fata de cateva principii enuntate transant, inca de la investitura sa. Tocmai sustinerea si aplicarea acestor principii au determinat contrareactia la care asistam – o incercare de rasturnare in forta care are caracteristici ale unei lovituri de stat.

  Presedintele a ramas pana la urma, spre final, aproape singur in fata grupului compact de detractori. Institutia si-a dovedit limitele si capacitatea de rezistenta. “Aparatorii” de conjunctura ai presedintelui s-au rezumat la Apeluri siropoase dar si-au ridicat sacosele cu bani de la Oligarhie. Oligarhie cladita fie pe speculatii pramidale fie pe jaful resurselor si industriei romanesti.

  Revirimentul vizibil al acestor grupari dezvaluie de fapt continuitatea acesteia in sistemul politic si de stat (fie si camuflate partial).
  Institutiile “nationale” sunt fie penetrate fie de-a dreptul controlate de membrii retelei – oligarhie creata pe modelul de la Rasarit – care urmareste reinstalarea in fotolile politice a unei unei “elite” obediente.
  Suntem impotriva restauratiei sistemului politic oligarhic filorus in Romania.

  Sursa: Romanian Global News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.