Transgaz a obtinut o finantare europeana de 46 de milioane de euro

transgaz.jpg

Societatea Nationala de Transport de Gaze Naturale Transgaz Medias a obtinut un grant de 46 de milioane de euro, pentru a-si finanta un proiect in zona de Nord-Est a Romaniei, au anuntat, vineri, reprezentantii Ministerului Economiei.

“Transgaz va semna, in zilele urmatoare, un contract prin care va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operational Infrastructura Mare pentru dezvoltarea capabilitatilor SNT in zona de Nord-Est a Romaniei”, a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei, intr-o intalnire cu presa.

Dezvoltarea capabilitatilor SNT (sistemul national de transport gaz) in zona de Nord-Est a Romaniei este un proiect cu o valoare totala de 175 de milioane de euro. Acest proiect include o conducta suficienta pentru a transporta intre 1,5 si 2 miliarde de metri cubi de gaz natural, anual, si statiile de comprimare.

“Acest proiect este util si relevant, atat in ceea ce priveste securitatea general energetica a Romaniei, cat si dezvoltarea interconectarii cu Republica Moldova”, a detaliat Macoveiciuc. Legatura cu Republica Moldova este facuta pe gazoductul Iasi-Ungheni-Chisinau.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.