Trei milioane de euro pentru dotarea cabinetelor medicale si stomatologice din scolile bucurestene

spital_hol.jpg

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat pentru demararea unui program de dotare si modernizare a cabinetelor medicale si stomatologice din gradinitele, scolile si universitatile din Capitala, urmand ca in urma acestui vot scolile sa intocmeasca un necesar.

Consilierii Generali ai Municipiului Bucuresti au aprobat, cu 36 de voturi pentru si 14 impotriva, demararea unui program de modernizare si dotare a cabinetelor medicale si stomatologice din gradinite, scoli si universitati, proiect sustinut de Primarul General al Capitalei.

,,Suma estimata pentru acest program este de circa trei milioane de euro. Se vor achizitiona, pentru cabinetele medicale stetoscoape, aparate EKG portabile, aparatura de urgenta, laptopuri, imprimante, frigidere mici, aparate de aer conditionat, iar pentru cabinetele stomatologice se vor cumpara scaune stomatologice, piese intrumentar, laptopuri, imprimante si aparate de aer conditionat. Dupa votul de azi se va declansa achizitia publica de catre ASSMB, in conformitate cu referatele de necesitate intocmite de medicii specialisti din fiecare sector. Se va intocmi caietul de sarcini, se va publica anuntul pe SEAP si va fi o licitatie publica deschisa. In total, in Bucuresti sunt 447 de cabinete medicale si 148 de cabinete stomatologice in gradinite, scoli si universitati”, a declarat Gabriela Firea.

In urma acestui vot, fiecare unitate de invatamant din Bucuresti urmeaza sa faca un necesar al instrumentarului de care are nevoie in cabinetul medical si stomatologic, care va fi inaintat Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

,,De o luna de zile, de cand am venit la ASSMB, am fost prin foarte multe cabinete si mi s-au plans de foarte multe neajunsuri. De aici mi-a venit ideea acestui proiect. Avem, intr-adevar, un numar deficitar de medici. Avem, ca si normare, un medic la 2.000 de copii si un asistent medical la 1.000 de copii. Actualmente, avem 105 medici de medicina generala in sistem, avem 131 de medici stomatologi si avem 475 de asistenti medicali”, a declarat Emanuel Botnariu, directorul general al Administratiei Spitalelor Bucuresti.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.