Mihaita Fundeanu, Hidroconstructia:”Fondurile europene sunt o sursa importanta pentru lucrarile de inginerie civila”

muncitor.jpg

Piata constructiilor din Romania se bazeaza in acest moment pe initiativele private si proiecte rezidentiale, birouri si spatii comerciale si mai putin pe constructia de drumuri si cai ferate, ce aduce o contractie a pietei, spune Mihaita Fundeanu, directorul general al Hidroconstructia, cel mai mare constructor cu capital privat romanesc. Compania a rulat anul trecut afaceri de 764 mil. lei anul trecut, in crestere cu 50% fata de 2014.

„In sectorul lucrarilor de inginerie civile (drumuri, cai ferate, energie, utilitati publice) consideram ca anul 2016 va fi un an de contractie comparativ cu anul 2015, contractie generata de intarzierile inregistrate in aprobarea proiectelor de infrastructura din exercitiul financiar 2014-2020 (Programul Operational Infrastructura Mare-POIM) cu consecinte directe asupra posibilitatii de accesare a unor fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – fonduri ce reprezinta una dintre sursele cele mai importante de finantare a acestui sector“, a spus Mihaita Fundeanu intr-un interviu acordat pentru Anuarul ZF Constructii si Imobiliare 2016.

In opinia sefului Hidroconstructia, cresterea economica preconizata pentru anul 2016 impreuna cu o scadere a somajului constituie baza cresterii cererii realizarii de constructii rezidentiale si non-rezidentiale, sectoare in care vedem un important potential de crestere pentru perioada imediat urmatoare.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.