Trei proiecte din domeniul educațional și de sănătate alocă o sumă cumulată de peste 30 milioane lei pentru investiții care asigură creșterea calității vieții cetățenilor

Foto1-Proiect-SCJUSB-e1563260823606.jpg

La sediul Consiliului Județean Sibiu, domnul Simion Crețu, director general ADR Centru a semnat – alături de doamna Daniela Cîmpean, Președinte CJ Sibiu, împreună cu primarul orașului Avrig, domnul Adrian-Dumitru David, în prezența administratorului public al orașului Cisnădie, doamna Otilia Man și a managerului Spitalului Județean Sibiu, Cornel Benchea – trei noi contracte de finanțare nerambursabilă cu fonduri REGIO 2014-2020. Este vorba despre alocarea de fonduri pentru proiectele ”Dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic județean de Urgență Sibiu”, în valoare totală de peste 4,3 milioane lei, ”Construire creșă în orașul Avrig, împrejmuire imobil și drum de acces”, în valoare totală de aproape 8 milioane lei și ”Reabilitare și dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie”, în valoare totală de peste 19,7 milioane lei.

Fondurile sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 pentru proiectele din domeniul medical și Axa prioritară 10, pentru proiectul în domeniul educațional. Dintre aceste trei inițiative, cel mai repede se va finaliza dotarea Ambulatoriului de la cel mai mare spital sibian, Consiliul județean estimând ca dată de finalizare sfârșitul lunii martie 2020.

“Multe dintre spitalele din România funcționează în clădiri construite cu mai mult de 50 de ani în urmă, cu echipamente medicale învechite, generând erori de diagnostic, explorări suplimentare, reparațiile frecvente, pe scurt: costuri suplimentare și probleme pentru pacienți. Aceste situații duc apoi la un necesar ridicat de personal pentru întreținerea spațiilor și, indirect, la un consum foarte ridicat de resurse de către spitale. Județul Sibiu a obținut fonduri europene în precedenta perioadă de finanțare pentru modernizarea Ambulatoriului, din punct de vedere constructiv și funcțional, iar printr-o inițiativă coordonată de Ministerul Sănătății s-au realizat anumite dotări și investiții la sfârșitul anului trecut. De această dată, proiectul pe care îl susține Consiliul Județean duce la fluidizarea actului medical în cel mai mare spital sibian, oferind posibilitatea de tratament pentru mai mult de 20 de specializări medicale. Administrația publică locală este foarte preocupată de reducerea cheltuielilor financiare, de reducerea volumului de muncă a angajaților și de reducerea stresului pe care-l au pacienții.

În întregul județ se investesc fonduri europene pentru creșterea calității actului medical, o mențiune deosebită fiind pentru Cisnădie. Acest oraș a fost primul beneficiar de fonduri europene prin programul REGIO 2014-2020, deoarece în urmă cu doi ani am semnat finanțarea pentru reabilitarea Ansamblului Bisericii Evanghelice, primul proiect POR din țară. Acum investim în inclusiv în sănătate, la Cisnădie și investim și în dezvoltarea tinerei generații, prin proiectul finanțat pentru Creșa din Avrig. Toate aceste investiții vor duce la creșterea calității vieții cetățenilor. La nivelul Regiunii Centru, avem deja 1348 de proiecte depuse, cu o valoare totală de peste două miliarde euro, prin care se solicită sume nerambursabile în valoare de aproximativ 1,87 miliarde euro.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.