Ucraina si Moldova ne ajuta sa obtinem fonduri UE pentru autostrada Iasi – Tg. Mures

transfrontalier_Romania_Md_Ucr.jpeg

transfrontalier_Romania_Md_UcrProiectul a fost discutat in cadrul seminarului extern al Comisiei pentru coe­ziune teritoriala (COTER) din cadrul CoR, organizat la Iasi.

Am prezentat proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures care va fi nu numai o lega­tura directa si rapida intre cele doua regiuni ale Romaniei, ci va insemna si legatura Ucrainei si Republicii Mol­dova cu Uniunea Europeana. De altfel, raportorul CoR pe problematica TEN-T, reteaua de au­tostrazi si cai ferate a UE, a fost prezent la seminar. Este un proiect pentru care se pot atrage fonduri europene. De asemenea, am mai prezentat proiectul Aeroportului si al Centrului Intermodal de Trans­port Marfa de la Holboca“, a de­clarat presedintele CJ, Cristian Adom­nitei.

Discutiile din cadrul seminarului s-au referit indeosebi la conectarea retelei europene de transport cu regiunile periferice ale acesteia si la dezvoltarea cooperarii teritoriale pentru conectarea regiunilor din Europa de Est si Centrala si extinderea acestei cooperari la alte regiuni europene. “Tara mea, Cehia, este situata in centrul Europei, dar legaturile noastre cu Vestul sunt inca foarte slabe, urmare a cortinei de fier. Tocmai de aceea, trebuie sa facem Comisia Europeana con­stien­ta de importanta deosebita pe care o are infrastructura de transport pentru noi si sa obtinem transformarea in prioritati a proiectelor noastre“, a spus Petr Osvald, prim-vicepresedinte al COTER.

Consiliul Judetean cauta sprijinul Comitetului Regiunilor Europene (CoR) pentru concretizarea proiectului autostrazii Ungheni – Iasi – Targu Neamt – Targu Mures.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.