UE, sondaj despre subventii si viitorul agriculturii europene. Ce parere au romanii

agriculture.jpg

Conform unui sondaj realizat de Uniunea Europeana, majoritatea cetatenilor din spatiul intracomunitar sunt de parere ca Politica Agricola Comuna ar trebui sa se concentreze intr-o mare masura pe furnizarea de ,,alimente sigure, sanatoase si de buna calitate’’, noteaza EurActiv.com.

Mai mult de 28.000 de cetateni sunt de accord ca desi Politica Agricola Comuna vine in sprijinul fermierilor, toti locuitorii spatiului intracomunitar au de castigat de pe urma acestui program, datorita alimentelor mai calitative si gamei mai diversificate de produse.

Cu toate acestea, jumatate din locuitorii UE sunt de parere ca prioritatea principal a PAC ar trebui sa fie legata de protectia mediului si de lupta impotriva schimbarilor climatice. Parerea lor este pe aceeasi lungime de unda cu planurile Comisiei Europene, care isi doreste ca viitoarea Politica Agricola Comuna sa se bazeze mai mult pe protectia mediului.

Participantii romani la sondajul UE sunt si mai increzatori in programele aferente PAC si considera intr-un procent de 64% (mai mare fata de media europeana de 57%), ca alimentele sunt produse intr-o maniera durabila.

Totusi, romanii nu sunt de acord ca PAC are un rol activ in a asigura o aprovizionare stabila a spatiului intracomunitar cu alimente, si doar 68% dintre participanti considera ca politica agricola reuseste acest lucru (media europeana fiind de 72%).

Romanii nu sunt convinsi nici de faptul ca Politica Agricola Comuna contribuie la distribuirea de alimente inalte calitativ in interiorul spatiului UE. Doar 62% dintre respondenti (fata de media europeana de 64%) sunt de accord ca PAC este principalul motiv pentru care UE beneficiaza de alimente sanatoase si sigure.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.