Noua viziune a Programului Rabla: Voucher de 4.500 lei pentru cumpararea de panouri solare

solar-modules-924333-1280.jpg

Persoanele fizice sau firmele vor putea casa un autovehicul mai vechi de 12 ani si, in loc sa primeasca tichetul de 6.500 lei actual pentru cumpararea unui autovehicul nou, pot opta sa primeasca un voucher in valoare de doar 4.500 lei pentru achizitionarea de panouri solare sau centrale termice ecologice. Modificarea in acest fel a Programului Rabla este prevazuta intr-un proiect de lege sustinut de parlamentari din mai multe partide.

Proiectul de lege a fost initiat de parlamentari liberali, dar acestia au reusit sa atraga si sustinerea parlamentarilor de la putere, printre care se numara presedintele comisiei de buget-finante din Senat, social-democratul Viorel Arcas, si ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, senator ALDE.

Autorii proiectului arata ca toate programele Rabla, derulate in ultimii 13 ani, au generat si actiuni de specula, iar contravaloarea voucher-ului a fost tranzactionata la limita dintre licit si ilicit, de catre proprietarii de drept ai acestuia si utilizatorii finali, cu ”interfata in zona comerciantilor de autovehicule”.

Mai multe detalii aici

One thought on “Noua viziune a Programului Rabla: Voucher de 4.500 lei pentru cumpararea de panouri solare”

  1. Licescu spune:

    Doresc informații despre acest articol.. când știm dacă se aprobă și ce trebuie făcut pentru acel voucher in valoare de 4500 lei. Vă mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.