UE vrea sa aloce 27 de milioane de euro pentru cainii fara stapan din Romania

caini.jpg

cainiComisia Europeana este hotarata sa ia in propriile maini problema cainilor fara stapani din Romania.

In viitoarea sesiune de finantare 2014-2020, UE va acorda subventii celor care adapostesc si ingrijesc cainii abandonati.

“Mecanismul exista deja, prin APIA. Crescatorii de vite si oi primesc subventii pe cap de animal. Vor primi si cei care au grija de cainii abandonati, cu conditia sa le ofere conditii decente. Ca si cuantum banesc, subventia va fi dublul celei pentru ovine”, a declarat comisarul european Wolfgang Schnauzer, prezent la congresul Asociatiei “Funf Pfoten” din Bucuresti.

In prezent, crescatorii de ovine pot primi 40 de lei pe cap de animal, drept subventie de la UE, insa cuantumul acesteia ar putea creste din 2014. Prin urmare, iubitorii de animale ar primi cel putin 80 de lei pentru fiecare caine adapostit si ingrijit.

Comisarul Wolfgang Schnauzer a precizat insa ca UE va impune insa conditii foarte stricte pentru acordarea finantarii.

“Cainii vor trebui sa poarte microcipuri, vor trebui vaccinati, deparazitati si sterilizati. Toate aceste cheltuieli sunt decontabile. De asemenea, adaposturile vor trebui sa aiba apa curenta si sa fie in zone mai putin populate”, a subliniat Schnauzer.

Uniunea Europeana este pregatita sa aloce pentru acest program, intr-o prima sesiune de finantare, 27 de milioane de euro.

Chestionat cu privire la viitorul acestui program, expertul Finantare.ro si-a exprimat convingerea ca este o pacaleala de 1 Aprilie.

Finantare.ro

4 thoughts on “UE vrea sa aloce 27 de milioane de euro pentru cainii fara stapan din Romania”

 1. anena spune:

  Da, cu siguranta e o gluma, pt ca asociatia din Romania , care se ocupa de strilizarile din Bucuresti, se numeste Vier Pfoten, nu Funf Pfoten…animalele nu au cinci picioare, au patru.

 2. tatiana spune:

  ah, abia acum sunt atenta la numele celor citati… e o gluma.
  DAR E O GLUMA FOARTE PROASTA.

 3. tatiana spune:

  e o gluma? ca nu vad niciun link cu detalii pentru cei interesati…
  daca e o gluma, nu e o gluma buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.