Update: noua schema de minimis pentru IMM-urile care deruleaza investitii ar putea demara pe 15 ianuarie

registratura.jpg

registraturaA aparut in Monitorul Oficial (nr. 689/11.XI.2013/Partea I) Hotararea de Guvern nr. 848 din 2013 – modificarea si completarea HG nr. 274/2013, privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM).

“Azi s-a publicat hotararea de Guvern si urmeaza sa postam si Ghidul pentru procedura de inscriere, care trebuie sa stea afisat 30 de zile. Pentru a avea timp firmele sa scrie planul de investitii, propunerea de deschidere a depunerii electronice a cererii este 15 ianuarie“, a declarat pentru Finantare.ro ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini.

Noua hotarare de Guvern modifica atat procedura, cat si criteriile de acordare ale ajutoarelor de minimis.

Hotararea precizeaza ca de ajutorul de stat vor beneficia minim 1.111 IMM-uri. Fondurile necesare vor fi cuprinse in bugetul anului 2014 si se ridica la 500 de milioane de lei.

Noua schema de minimis va fi pusa in aplicare cu ajutorul Oficiilor Teritoriale pentru IMM.

Potrivit hotararii de guvern recent adoptate, “Data la care este activa inregistrarea online se comunica pe site-ul institutiei cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu-zis”.

Executivul a decis sa schimbe regulile pentru acordarea ajutoarelor de minimis dupa sesiunea dezastruoasa din 28 august, cand sistemul informatic al Ministerului de Finante s-a blocat, starnind nemultumirea intreprinzatorilor si alimentand suspiciunile de frauda asupra acestui program.

Document anexat:

Hotararea de Guvern nr. 848 din 2013, privind modificarea si completarea HG nr. 274/2013 (PDF)

Sursa: AIPPIMM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.