Ultimele trei zile pentru agricultorii care vor sa-si recupereze accizele platite pe motorina

tractor_3.jpg

tractor_3Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca pana la 31 ianuarie 2014 (inclusiv) se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura, trimestrul IV 2013.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit Ordinului MADR nr. 1229/2013 cu modificarile si completarile ulterioare, “cantitatea de motorina nu poate depasi 40% din cantitatea totala calculata si stabilita conform acordului prealabil rectificativ pentru cererile de acord prealabil pentru finantare aferente anului agricol 2013-2014”.

In cazul in care documentele justificative privind achizitia de motorina anexate la cererea de plata trimestriala pentru rambursare aferenta anului 2013 nu acopera cantitatea calculata si stabilita prin acordul prealabil rectificativ pentru anul 2013, diferenta se reporteaza pentru anul 2014.

Beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit nu mai beneficiaza de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

Sursa: APIA

 

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.