Un fost primar din Botosani a fost condamnat pentru ca a incasat bani europeni pe proiecte fictive

dosare1.jpg

dosareFostul primar al localitatii Vorniceni a primit 2 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru ca derula proiecte fictive pentru care a incasa bani de la Uniunea Europeana.

Astfel, fostul primar ar fi primit fonduri europene pentru un proiect pe care nu l-a mai terminat. Proiectul “Imbunatatirea capacitatii de planificare strategica a Autoritatilor de Administratiei Publice Locale” trebuia sa fie implementat la sfarsitul anului 2010.

Cu banii primiti, 30 de functionari din Vorniceni urmau sa fie instruiti de doua firme de consultanta si specializare in administratie. Pentru acest proiect au fost virati aproape 100.000 de euro.

Mai multe detalii: Adevarul

One thought on “Un fost primar din Botosani a fost condamnat pentru ca a incasat bani europeni pe proiecte fictive”

  1. katerina spune:

    gresit, un beneficiar de proiecte fonduri europene nu are cum sa faca un proiect fictive, toate proiectele se bazeaza pe plata anticipate prin avansare plati din banii beneficiarului si ulterior se depune cererea de plata care contine facturi ordine de plata, si abia dupa aceea cand se face dovada ca investitia s-a realizat si s-a platit efectiv de catre beneficiar adia dupa aceea, se plateste din fondul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.