Un important drum judetean va fi modernizat cu bani europeni

drum.jpg

Veste buna pentru locuitorii din zona de campie a judetului Buzau. in curand, va fi reabilitat drumul judetean 203 K Buzau – Vadu Pasii – Sageata – Robeasca – limita cu judetul Braila, printr-un proiect cu fonduri europene. Consiliul Judetean a facut deja primele demersuri pentru realizarea acestui important proiect de infrastructura rutiera.

Consilierii judeteni au aprobat marti, in regim de urgenta, un parteneriat intre comuele Robeasca, Sageata si Vadu Pasii, si Consiliul Judetean, precum si indicatorii tehnico-economici pentru promovarea unui proiect privind reabilitanea drumului judetean 203 k, portiunea cuprinsa intre limita cu judetul Braila – Robeasca – Sageata – Vadu Pasii – Intersectia cu DN 2 E 85.

Proiectul va fi trimis spre aprobare, luni, la Asociatia de Dezvoltare Regionala Braila, pentru a primi finantare de la Uniunea Europeana.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, spera ca in acest an sa incepa si lucrarile de modernbizare a unui alt tronson al Drumul J 2013 K, tronsonul Buzau – Maracineni – Sapoca – Cernatesti – Beceni – Vintila Voda, pe o lungime de 37 de kilometri.

„Pentru acest tronson, s-a terminat procedura de licitatie, lucrarea fiind adjudecata de o firma din Franta. Cum era de asteptat, s-au facut contestatii iar acum suntem in procedura de evaluare a acestora. Sper ca dupa vacanta, probabil la jumatatea lunii septembrie, sa se transeze si aceasta problem si sa inceapa lucrarile si la acest tronson”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu. Lucrarile de reabilitare a drumului judetean 203K Buzau – Vintila Voda sunt finantate de Guvernul Romaniei, prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Nu mai putin de 115 kilometri de drumuri aflate in administrarea Consiliului Judetean beneficiaza, in acest an, de refacerea covoarelor asfaltice.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.