Un sfat pe zi – Alegerea domeniului lucrarii de diploma

A.S.D., 21 de ani, studenta, Iasi

Intrebare: “Sunt studenta in anul 3 la UA Iasi, Agricultura. Am in fata alegerea domeniului lucrarii de diploma si, sincer, nu stiu ce sa aleg. Parintii ma sfatuiesc sa aleg ceva legat de domeniu, respectiv fitotehnie, fitopatologie, agrotehnica sau alte discipline asemanatoare. Care este parerea dvs?”

Raspuns: Tinand cont ca, in acest moment, cunosc toate oportunitatile oferite de UA Iasi, precum si oportunitatile profesionale oferite de piata muncii pentru absolventii de agricultura, ti-as recomanda ca, pentru intocmirea lucrarii de diploma sa optezi pentru un domeniu din afara specializarii, poate ceva de pe filiera economica (management, marketing, consultanta etc.). Un inginer agronom cu bune cunostinte economice are mai bune sanse de angajare ca manager agricol.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.