Un sfat pe zi – Magazine de cartier

A.D., 43 de ani, administrator magazin, Iasi

Intrebare: “Sunt administratorul unui magazin de cartier care are o gama larga de produse, avand la vanzare ~de toate~, de la legume-fructe pana la ata de cusut si papuci de casa. De mai bine de un an insa, lucrurile au inceput sa mearga mai prost, iar oamenii se reorienteaza spre cele 2-3 supermarketuri si hypermarketuri aflate la o distanta de maxim 5 km de cartierul in care imi desfasor activitatea. Ce ar trebui sa fac pentru a-mi imbunatati afacerea?”

Raspuns: Cea mai buna solutie in acest moment este specializarea. Va recomand sa renuntati la tipul de magazin care vinde “de toate”, acesta nemaifiind viabil in aceasta perioada. Acum oamenii se orienteaza de obicei spre hypermarketuri considerand ca acolo gasesc preturi mai mici cumparand necesarul pe o perioada mai lunga de timp (o saptamana), iar din magazinele de cartier cumpara doar strictul necesar pe 1-2 zile. V-ati putea orienta spre deschiderea unui aprozar, de exemplu. In zona mea, exista 4 magazine “de cartier”, din care 3 vand “de toate”, iar unul este specializat strict pe legume-fructe, avand preturi mai mici decat cele existente in hypermarketuri (datorita faptului ca achizitioneaza direct de la producatori din jurul orasului).

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.