Un sfat pe zi – Top Talents

A.D., 22 de ani, student, Bacau

Intrebare: “Am vazut in CV-ul dumneavoastra ca ati participat acum doi ani la Top Talents organizat de Catalyst Solutions. M-am inscris si eu in selectia pentru conferinta din acest an, dar as vrea un feedback din partea cuiva care a participat anterior. Puteti sa imi spuneti parerea dumneavoastra extrem de subiectiva despre Top Talents?

Raspuns: Top Talents mi se pare o ocazie unica pentru studentii si masteranzii din Romania. Au, prin intermediul acestui eveniment, de a interactiona cu factorii de decizie din companiile participante ceea ce nu se intampla in prea multe evenimente. Insa, din pacate, acest format al conferintei, mi se pare oarecum depasit. In 2009, atunci cand am participat eu, in prima zi, noi, studentii, participam la prezentarile companiilor, discursuri motivationale, iar in a doua zi o parte dintre noi, cei alesi de companii, aveau ocazia de a interactiona intr-un cadru mai restrans cu acestea (in niste workshopuri).

Eu, in acest moment, as schimba putin formatul, in afara speakerilor principali, aducand si alti angajati ai companiilor sau poate facandu-l mult mai interactiv ca o conferinta TED. Idei de dezvoltare a conceptului ar fi multe.

Top Talents este o ocazie buna pentru orice participant, dar trebuie dezvoltata de catre organizatori.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.