Cîțu: Pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% din PIB până la finalul anului. Programul masiv de stimulare a economiei a stopat declinul și garantează creșterea puternică în 2021

Florin-Citu.jpg

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că pachetul de susținere a economiei va depăși 7% din PIB până la finalul anului.

El subliniază că programul masiv de stimulare a economiei a stopat declinul și garantează creșterea puternică în 2021. ”Fără precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului.

Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”, scrie Cîțu pe Facebook. Ministrul afirmă că sumele injectate suplimentar în economie de guvern sunt:

– 14,4 miliarde prin măsuri fiscale – 250 de milioane lei bonificații la plata impozitului pe profit
– 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus față de anul trecut
– 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani și mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
– 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19 ”La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei – 2.9% din PIB… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top