Uniunea Europeana acorda 44 milioane de euro pentru constructia Centurii Sucevei

drumuri.jpg

Comisia Europeana a aprobat prima etapa a unui proiect major in valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru constructia soselei de centura a municipiului Suceava, din Romania.

Proiectul va fi derulat in regiunea de dezvoltare Nord-Est a Romaniei, iar soseaua de centura este parte a retelei centrale TEN–T.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: „Investitiile prin fondurile structurale in sisteme de transport raman o prioritate pentru Comisia Europeana. Este si cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local si international, ajutand in acelasi timp participantii la trafic sa circule in siguranta, dar si sa economiseasca timp.”

Acest proiect este cofinantat prin Programul Operational Sectorial „Transport” al Romaniei, in cadrul axei prioritare „Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil si integrarii acestuia cu retelele de transport ale UE”.

Decizia de cofinantare pentru acest proiect se incadreaza in perioada de programare 2007-2013, insa a doua etapa a proiectului va fi finalizata in cadrul perioadei de programare 2014-2020.

Fostul coridor IV pan-european, redenumit TEN-T prioritar 7, trebuie terminat pana in anul 2020, potrivit Acordului de Partneriat 2014-2020, incheiat intre Romania si Comisia Europeana. In caz contrar, risca sa nu mai primeasca bani de la UE pentru constructia de drumuri.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.