Universitatea din Bucuresti: “Redistribuirea fondurilor s-a facut ignorand criteriile de performanta si rezultatele dovedite”

cercetare-fonduri-europene.jpg

cercetareDiminuarea fondurilor pentru anumite proiecte de cercetare aflate in derulare, fara o evaluare prealabila, duce la dezorganizarea activitatilor planificate si asumate, si la descurajarea performantei in cercetare”, a anuntat Universitatea din Bucuresti printr-un comunicat remis presei.

“Redistribuirea fondurilor intre diversele categorii de cercetare (in principal intre cercetarea fundamentala si cea aplicata) s-a facut fara o evaluare prealabila, ignorand criteriile de performanta si rezultatele dovedite pana in prezent in fiecare domeniu. In aceste conditii, Universitatea din Bucuresti considera ca ii sunt periclitate misiunea asumata, de institutie de cercetare avansata si educatie, si perspectivele de dezvoltare ca unul dintre principalii actori in cercetarea romaneasca”, subliniaza reprezentantii institutiei.

Conducerea Universitatii mai avertizeaza ca “modificarea termenelor de contractare pentru proiectele depuse si evaluate in competitia din 2012 si reducerea finantarii alocate initial pentru aceste proiecte contribuie, de asemenea, la scaderea credibilitatii sistemului de finantare a cercetarii in Romania”.

In comunicat, institutia mai sustine “utilizarea in continuare a evaluatorilor straini, atat pentru obiectivitatea evaluarii, cat si pentru internationalizarea cercetarii romanesti”.

Sursa: Universitatea din Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.