Valoarea finantarilor obtinute de startup-urile europene la inceput de 2016

antreprenor.jpg

Startup-urile din Europa si Israel au primit, in total, investitii de 4,4 miliarde de euro, prin 769 de runde de finantare, la finalul primului trimestru din acest an. Cea mai mare finantare pe plan european a fost obtinuta de startup-ul Spotify (serviciu digital de muzica), in valoare de 1 miliard de euro.

Valoarea totala a finantarilor obtinute de startup-urile europene (plus cele din Israel) a crescut cu 31% in primul trimestru al acestui an, fata de trimestrul patru al anului trecut si cu 46% fata de aceeasi perioada a anuluit trecut. Insa, cresterea se datoreaza in special finantarii prin emiterea de obligatiuni obtinuta de Spotify, cea mai mare companie de streaming audio.

Fara de aceasta investitie nivelul finantarilor startup-urilor europene in acest prim trimestru din 2016 s-ar fi mentinut la acelasi nivel cu cel din ultimul trimestru din 2015, in ciuda cresterii numarului de finantari obtinute – cu 183 mai multe acorduri de investitii incheiate in primul trimestru din acest an. Rezulta de aici ca valoarea medie a unei runde de finantare a scazut semnificativ in T1 din acest an. Fara a lua in calcul banii obtinuti de Spotify, valoarea medie a unei runde de finantare in perioada mentionata a fost de 4,6 milioane de euro, fata de 5,8 milioane de euro in T4 din 2015 si 6,6 milioane de euro in T1 de anul trecut.

Spotify este cel mai valoros startup european si este aplicatia cu cele mai mari incasari de venituri, pe anul trecut potrivit unui raport publicat de AppAnie. Aceasta a fost lansata in 2008, in Suedia.

Sursa: tech.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top