Vasile Bumacov: Agricultorii din Moldova nu fac concurenta celor din Romania

mere.jpg

mereMinistrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, prezent la Conferinta Nationala dedicata noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020, a afirmat ca desi se speculeaza faptul ca agricultorii din Moldova fac concurenta celor din Romania, acest lucru este fals.

Cu putin timp in urma, un viceministru a fost aici si cu sustinerea Ministerului Agriculturii s-au vazut cu mai multi importatori, cu distribuitori de produse, cu retele de supermarketuri. Sunt deja rezultate. Unii dintre producatori acced in reteaua Metro, altii in reteaua Carrefour. Nu atat de mult cat ne-am dori, dar asa cum am mai spus, nu ne dorim ca agricultorii din Romania sa creada ca venim sa le facem concurenta, pentru ca se incearca sa se speculeze acest lucru si nu este adevarat“, a spus Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii din Republica Moldova.

In primul an de cand exporta in Romania, acestia au exportat deja peste 500 de tone de struguri de masa, precum si cantitati mai mici de mere si prune.

Mai multe detalii: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.