VETWORK – Initiativa privind strategiile de educatie, formare profesionala si ocuparea fortei

vetworkVETWORK este un proiect Leonardo da Vinci, care are drept scop crearea unei retele europene care va contribui la intarirea colaborarii intre furnizorii de VET si piata muncii.

Perioada de derulare a proiectului: 2012-2015

Proiectul VETWORK intentioneaza sa dezvolte un sistem de evaluare comparativa, in scopul de a imbunatati integrarea intre furnizorii de formare profesionala (VET) si piata muncii (WORK).

Proiectul isi propune sa ofere o initiativa in care actori implicati in strategiile de educatie, formare profesionala si ocuparea fortei de munca pot lucra impreuna intr-o perspectiva durabila, astfel incat sa se asigure un impact puternic prin actiuni comune, in conformitate cu prioritatile si obiectivele strategice ale Comunicatului de la Bruges, pentru noi competente, pentru noi locuri de munca, ca o conditie necesara pentru durabilitatea rezultatelor propuse pentru doua niveluri:

i. Nivelul de guvernare prin colaborarea partilor interesate (de exemplu: identificarea de noi competente pentru elevi, formare profesionala si formatori din cadrul companiilor, definirea de criterii si procese de calitate, etc.);
ii. Nivelul de implementare a formarii profesionale la locul de munca, cu maxim de impact si eficienta.

Activitatile derulate in cadrul proiectului VETWORK:

  • Contribuie la dezvoltarea unui proces de Benchmarking care va documenta mai multe modele de succes din domeniul invatarii la locul de munca, pe baza rezultatelor analizei unor bune practici din domeniul instruirii combinate VET/ instruire la locul de munca. Zonele de interes ale procesului de Benchmarking vor fi zonele prioritare din VET (inovare metodologica si organizationala, excelenta, asigurarea calitatii, evaluarea si certificarea invatarii formale si non-formale, asigurarea mobilitatii)
  • Contribuie la o mai buna integrare intre VET si piata muncii, prin implicarea directa in exercitiul de Benchmarking a reprezentantilor principalelor grupuri tinta (companii, angajatori si furnizori VET) si prin crearea unor experiente de benchlearning pentru actorii implicati.
  • Contribuie la crearea de noi modele de integrare a sistemului VET cu piata muncii prin dezvoltarea unui set de recomandari referitoare la masurile care trebuie luate pentru a creste gradul de integrare.

Pentru a face acest lucru, proiectul implica trei componente principale: cercetarea, dezvoltarea si crearea de retele.

Proiectul abordeaza cele doua niveluri din perspectiva relatiei dintre furnizorii VET si piata muncii, concentrandu-se pe zona de instruire prin integrarea invatarii la locul de munca (work-based learning – WBL) cu serviciile de instruire si serviciile suport ale furnizorilor VET.

Parteneri:

Parteneriatul este compus dintr-o serie de actori importanti din domeniul VET:
EVTA – the European Vocational Training Associations
EVBB – the Europäischer Verband Beruflicher Bildungsträger (European Association of Institutes for Vocational Training)
MENON NETWORK EEIG
The Chamber of Commerce of Granada (Spain)
SOPHIA R&I
FiaTest

Sursa: FiaTest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top