Vicepremierul Dragnea a prezentat obiectivele MDRAP pentru dezvoltare locala

MDRT_sedinta.jpeg

MDRT_sedintaViceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a prezentat astazi primarilor din cadrul Asociatiei Oraselor din Romania (AOR) obiectivele ministerului pentru dezvoltarea infrastructurii locale.

„Inca de la preluarea mandatului de ministru al dezvoltarii regionale si administratiei publice, am fixat trei obiective clare pentru infrastructura: modernizarea satului romanesc, regenerarea urbana si infrastructura judeteana. Corespunzator acestor trei obiective, am construit si noul program, care va inlocui programele existente”, a declarat Liviu Dragnea, prezent la Adunarea Generala AOR.

Vicepremierul a explicat totodata participantilor ca, dintre obiectivele de investitii care erau cuprinse in vechile programe, in Programul national de dezvoltare locala vor intra cele desemnate prioritare.

Prioritizarea va fi realizata in baza unor criterii care vor fi stabilite in perioada imediat urmatoare, prin normele metodologice de aplicare.

Liviu Dragnea a mai aratat ca doreste sa fie gasite, in cel mai scurt timp, solutii prin care localitatile din viitoarele regiuni administrative sa fie incurajate sa se asocieze, in vederea accesarii in comun a fondurilor europene disponibile in perioada de programare 2014-2020.

Cu privire la viitoarea arhitectura a fondurilor europene, viceprim-ministrul a declarat: „Nu vrem proceduri complicate sau restrictii inutile, ne dorim o structura logica a programelor europene, care sa fie pe intelesul tuturor si usor de accesat. Veti fi informati constant cu privire la evolutia procesului de negociere cu Comisia Europeana. Urmarim ca noile reguli sa fie cunoscute si cat mai clare, astfel incat toata administratia locala sa fie pregatita, cu studiile si strategiile necesare, pentru a accesa cat mai rapid fondurile europene alocate Romaniei incepand din 2014”.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.