Vicepremierul Paul Stanescu – 6.851 de santiere, prin PNDL, in toata tara

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Astazi, 9 ianuarie a.c., vicepremierul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a fost prezent la Pitesti (jud. Arges), unde a avut o intalnire cu primarii si reprezentantii administratiei judetene.

Cu aceasta ocazie, viceprim-ministrul Stanescu a subliniat ca Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a inceput cu dreptul, fiind un program apreciat atat de autoritatile publice locale, cat si de beneficiarii directi.

„PNDL este un program pe care toata lumea il apreciaza, un program in care, in prima parte, au fost alocati 16 miliarde de lei, iar, in a doua parte, 30 de miliarde de lei, ceea ce reprezinta, dupa parerea mea, o suma foarte importanta pentru dezvoltarea Romaniei. Banii au fost repartizati pe judete, dupa criterii obiective, care tin de capacitatea financiara a judetului, suprafata judetului, numarul de locuitori si numarul de unitati administrativ-teritoriale (UAT-uri). Deja incep 6.851 de santiere in toata tara, un lucru important, pentru ca, prin Programul de Guvernare, noi ne-am asumat ca fiecare comunitate din aceasta tara sa beneficieze de toate cele zece masuri, si anume sanatate, educatie, transporturi, apa si canal, energie, cultura, culte, sport si locuinte”, a mentionat ministrul dezvoltarii.

De asemenea, in cel mult trei ani, in toate localitatile cu peste 2.000 de locuitori, ar urma sa fie introduse sistemele de alimentare cu apa si canalizare: „Angajamentul a fost luat in momentul in care am intrat in Uniunea Europeana (…), noi ne-am propus ca, in doi-trei ani, maxim, sa inchidem acest lucru, ca fiecare localitate din aceasta tara cu peste 2.000 de locuitori sa aiba apa si canal. Bineinteles, si cele sub 2.000 de locuitori trebuie sa aiba apa si canal.”

Pana in prezent, in judetul Arges, au fost finantate, prin etapa I din PNDL, 84 de obiective, iar prin etapa a II-a vor fi finantate 151 de obiective, cu o valoare totala de peste 700 de milioane de lei.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.