Drum judetean din Arges modernizat cu bani europeni

drum.jpg

Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat astazi contractul de finantare in valoare de circa 18 milioane euro pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere secundare din judetul Arges.

„Semnam acest proiect de modernizare a unui drum judetean avand convingerea ca venim in sprijinul tuturor locuitorilor judetului Arges si al comunitatilor locale, pentru care o sosea moderna inseamna circulatie in conditii de maxima siguranta si dezvoltarea strategica a zonei prin noi oportunitati de afaceri” – a declarat, cu acest prilej, ministrul Nica.

Investitia presupune modernizarea, in urmatorii trei ani si jumatate, a drumului judetean 504, Popesti – Izvoru – Recea – Cornatel – Vulpesti (pana in DN 65A).

Printre beneficiari se numara cele peste 12.630 persoane din localitatile amplasate pe traseul propus prin proiect, proprietarii si conducatorii de autovehicule (prin imbunatatirea parametrilor relevanti: cresterea vitezei, a sigurantei rutiere si a portantei sectorului de drum modernizat), agentii economici care isi desfasoara activitatea in localitatile respective, precum si administratiile locale. Practic, intreaga populatie a judetului Arges – aproximativ 64 mii de locuitori – va beneficia de rezultatele acestei importante investitii.

Dupa finalizarea lucrarilor sunt asteptate urmatoarele rezultate concrete: modernizarea a 25,976 km de drum judetean, reabilitarea si modernizarea a patru poduri, construirea si modernizarea unor trotuare si trasee pietonale in suprafata totala de 36.663 mp, construirea si modernizarea a 21 de statii si alveole de transport public, precum si montarea de elemente suplimentare destinate sigurantei circulatiei.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.