Victor Ponta: In cursul lunii martie, se vor finaliza si plati toate cererile de rambursare depuse de beneficiari si aflate in intarziere pe POSDRU

plati.jpg

Victor PontaPrimul-ministru Victor Ponta a transmis o scrisoare tuturor beneficiarilor contractelor de finantare aferente POSDRU:

“Va aduc la cunostinta, in mod oficial, faptul ca Autoritatea de Management a POSDRU a achitat, joi si vineri, peste 900 de cereri de rambursare cu o valoare cumulata de peste 330 de milioane de lei, in contul a peste 800 de beneficiari de fonduri europene. De asemenea, in cursul lunii martie, se vor finaliza si plati TOATE cererile de rambursare depuse de beneficiari si aflate in intarziere.

Aceasta veste buna este un semnal al concretizarii deblocarii acestui program foarte important, in cadrul caruia si dumneavoastra derulati activitati, si vreau sa va asigur, pe aceasta cale, de vointa politica a Guvernului pe care il conduc, de a sustine toate proiectele corecte care se deruleaza in prezent si care se vor derula in viitor, atat prin intermediul acestui program operational, cat si prin celelalte programe.

Achitarea acestor cereri intr-un timp foarte scurt din momentul in care am avut la dispozitie resursele necesare, demonstreaza ca Ministerul Fondurilor Europene, nou creat in aparatul guvernamental, impune un mecanism eficient pentru buna implementare a tuturor programelor operationale. Prioritatea noastra este asigurarea platilor la zi catre TOTI beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finantati. Este o dovada de respect pentru munca dumneavoastra si de corectitudine inclusiv in raport cu obligatiile contractuale pe care ni le-am asumat.

Din pacate, anul trecut a reprezentat unul de grea incercare pentru multi dintre dumneavoastra, ca urmare a blocarii unor fonduri, in urma identificarii de fraude comise in perioada 2009-2011. Ne-am asumat repararea acestei probleme pe care am mostenit-o, si, din fericire, am reusit in aceste luni sa convingem Comisia Europeana de buna noastra credinta si de eficienta noilor masuri adoptate.

Doar prin deblocarea acestor programe, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73% in decembrie 2012 la aproape 12% in prezent. Avem incredere ca acest ritm va creste si mai mult in perioada imediat urmatoare.

Absorbtia de fonduri europene reprezinta un domeniu strategic, iar activitatea dumneavoastra in cadrul proiectelor pe care le gestionati contribuie la atingerea tintelor pe care Romania si le-a asumat pentru a recupera decalajele de dezvoltare fata de Uniunea Europeana.

Vom incerca, prin informari cat mai transparente, sa va tinem la curent cu evolutiile din acest domeniu si va multumim inca o data pentru efortul pe care il depuneti.”

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.