VIDEO Oficial de la Fonduri UE: Noi nu vom finanta proiectele Start-Up Nation vandute

Start-up-Nation-Romania-01.png

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) nu va finanta, din banii UE, proiectele din programul Start-Up Nation, editia 2017, care au fost vandute de catre titularii lor dupa ce se calificasera la finantare, a avertizat, luni, un oficial din cadrul MFE, la conferinta #EuroIMPACT, organizata, la Bucuresti, de Institutul European Roman.

“Nu vom finanta acele proiecte care au vandut idei de afaceri si asa mai departe. Vom finanta pe fonduri europene acele proiecte corecte, selectia este facuta de Ministerul IMM-urilor si la finantarea pe fonduri europene vor veni proiectele depuse normal”, a declarat Ana Maria Busoniu, director general adjunct al Directiei Generale Programe Europene Capital Uman (POCU), din MFE.

Totusi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, declarase anterior ca nu poate anula finantarea obtinuta corect, conform proceduri de implementare si legislatiei privind Programul Start-Up Nation 2017, nici în cazul firmelor calificate la ajutorul nerambursabil si vandute ulterior.

Asadar, este foarte probabil ca antreprenorii care au cumparat proiecte „castigatoare” la Start-Up Nation 2017 sa-si primeasca deconturile pe firma, dar aceasta în dauna bugetului de stat, în lipsa finantarii europene.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.