Video-tutorial: Cum iti depui oferta daca vrei sa livrezi bunuri si servicii in proiectele europene ale privatilor de la sate

Fonduri-pentru-fermieri.jpg

Antreprenorii care vor sa livreze bunuri si servicii sau sa presteze diverse lucrari in proiectele europene desfasurate de beneficiari privasi la sate au la dispozitie un tutorial video realizat, luni de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), pentru incarcarea on-line a ofertelor.

Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, beneficiarii publici si privati din România au la dispozitie fonduri nerambursabile de 9,36 miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si restul de la bugetul de stat. Din acesti bani, o parte considerabila ajung la beneficiarii privati, cum sunt societatile comerciale, PFA, cooperative, intreprinderi familiale si alte afaceri agricole sau non-agricole in mediul rural.

Aceste fonduri sunt o oportnitate de afaceri nu doar pentru cei care le acceseaza, ci si pentru firmele care presteaza servicii, fac lucrari sau livreaza anumite bunuri catre beneficiarii care deruleaza proiectele europene.

Contractele de achizitii mai mici sau egale cu 15.000 de euro, fara TVA, pot fi adjudecate folosind procedura cu o singura oferta sau procedura selectiei de oferte daca asa vrea beneficiarul privat care deruleaza proiecul european.

In schimb, contractele de achizitii mai mari de 15.000 de euro, fara TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selectie de oferte. in aceasta procedura, beneficiarul privat care deruleaza proiectul publica pe site-ul www.afir.info o invitasie de participare si dosarul cererii de oferte. El trebuie sa primeasca on-line cel putin o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar din partea firmelor interesate.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.