VIDEO UPDATE Dragu (MFP): Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM ar putea deschide un “concept store”, pentru IMM-uri si startup-uri

firma-afaceri.jpg

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) ar putea avea un “concept store” pentru sprijinirea IMM-urilor si a startup-urilor, a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice, in cadrul Topului National al Firmelor Private din Romania, eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

“La FNGCIMM lucram la un produs pentru sprijinirea start-up-urilor. In discutiile pe care le am cu reprezentantii mediului de afaceri cea mai frecventa plangere a fost ca startup-urile au acces dificil la finantare. De aceea, FNGCIMM lucreaza la acest produs de sprjinire prin garantii oferite de fond. Un alt element la care FNGCIMM lucreaza acum este un concept store care sa ofere solutii integrate IMM-urilor. Ne uitam aici la o abordare dubla. Practic sa cream o facilitate fizica dar si o facilitate virtuala prin care reprezentantii IMM-urilor sau cei care doresc sa isi deschida o companie sa vina si sa gaseasca un pachet integrat de informatii referitor la cum se deschide o companie, cum se desfasoara activitatea contabila, cine ii poate ajuta, care sunt regulile contabile si fiscale in functiune astfel incat aceste afaceri sa fie unele de succes si sa nu se impotmoleasca in activitatile birocratice”, a spus Dragu.

Ea a mai vorbit despre facilitatile privind schemele de minimis pe care ministerul le desfasoara sau urmeaza sa le implementeze, aratand, totodata ca, in primele tri luni ale acestui an au fost infiintate 5.800 de firme de tip SRL-D.

“Ne uitam cu atentie la infiintarea de firme si de locuri de munca. Pot sa va spun ca in primul trimestru au fost infiintate peste 5.800 de firme de tip SRL-D, conform datelor de la Registrul Comertului, iar Guvernul si-a propus sa sprijine cresterea acestor cifre. Pentru ca fiecare SRL-D nou infiintat presupune crearea a doua noi locuri de munca. Exista 160 milioane de euro anual pentru start-upuri, 40 milioane euro pentru promovare la export si un nou tip de ajutor de stat care se adreseaza firmelor mici. Acestea vor primi intre 1 si 5 milioane de euro ajutor de stat pentru dezvoltare. Firmele mici si mijlocii pot deveni motorul economiei in acest fel pe perioada 2017-2023. Firmele mici si mijlocii vor primi ajutoare de stat de 5 milioane euro. Guvernul estimeaza ca va ajuta 200 de firme prin aceasta schema de ajutor de tip minimis“, a mai spus ministrul Finantelor.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizeaza, marti, editia cu numarul XXIV a Topului National al Firmelor Private din Romania.

Topul se desfasoara, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Targul Serviciilor/Produselor de Excelenta pentru Intreprinderi.

“Evenimentul este unul de referinta pentru mediul de afaceri romanesc, cu aceasta ocazie vor fi recunoscute meritele intreprinzatorilor si vor fi promovate cele mai performante intreprinderi ale anului 2015. Manifestare de traditie, TOP-ul transpune bunele practici internationale in domeniu si se bucura de recunoasterea la nivel european si international a Uniunii Europene a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (UEAPME) si a Asociatiei Mondiale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (WASME)”, sustin organizatorii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.