Viitorul Guvern spune că menține programul Start-Up Nation, dar îl modifică. Principalele măsuri promise antreprenorilor

Start-Up-Nation.jpg

Guvernul desemnat Ludovic Orban (PNL) spune că va păstra programul de finanțare a firmelor mici și mijlocii Start-Up Nation, dar îl va modifica, potrivit programului de guvernare depus la Parlament. Care vor fi principalele măsuri pe care noul guvern le va lua pentru antreprenorii români, dacă va primi votul de învestitură?

„Eficientizarea programului Start-Up Nation, punând accent pe inovare, noi tehnologii și performanță antreprenorială” – atât scrie în programul de guvernare al viitorului Cabinet Orban.

Reamintim că guvernul demis Dăncilă apucase să anunțe că ar fi vrut să deschidă programul Start-Up Nation ediția a treia la sfârștul anului 2019. Pentru deschiderea unei noi sesiuni e nevoie însă de credite de angajament, pentru care este necesară o ordonanță de urgență de rectificare bugetară, act normativ care nu poate fi decis de un guvern demis, care asigură doar interimatul.

De remarcat că senatorul liberal Florin Cîțu, un critic al programului Start-Up Nation, este desemnat ca ministru al Finanțelor, adică omul care coordonează toate alocările bugetare.

„Programul Start-Up Nation este o pierdere neînchipuită de bani, trebuie eliminat, dar aceasta este doar părerea mea“, a spus Cîțu, citat de ZF.ro.

În schimb, domeniul IMM-urilor… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.