Viticultorii autohtoni sunt invitati sa se inscrie intr-un cluster

strugure_vin.jpg

strugure-vin-producatoriConducerea Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV) s-a intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, cu Otilia Magheru, initiatoarea proiectului Tracia Land.

Acest proiect repezinta o platforma adresata operatorilor de turism si titularilor marcilor de produse traditionale inregistrate local din Balcani care doresc sa-si promoveze serviciile la nivel international. Platforma a fost lansata in data de 28 septembrie, la libraria romaneasca Europa Nova din Bruxelles, in cadrul primei editii a Festivalului limbilor, culturilor si spiritualitatilor din Europa centrala, estica si balcanica, dedicate in acest an limbii romane.

Tracia Land se doreste a fi in acelasi timp un brand si un concept de business, dar si un sistem de management integrat pentru operatorii si producatorii locali din statele din spatiul carpato-danubiano-pontic, ca Romania, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Bosnia, Croatia, Serbia, Slovenia, Cehia, Slovacia, dar si Austria si Germania.

Domeniile pe care noua platforma urmeaza sa le promoveze acopera sectorul alimentar, turismul si serviciile, insa activitatile ar urma sa fie acompaniate si de proiecte dezvoltate pe laturile cultural-artistica si sociala.

Oficialii ONVPV au studiat posibilitatea implicarii institutiei intr-un astfel de proiect si au lansat un apel catre producatorii vini-viticoli interesati.

Producatorii de struguri si/sau vin care doresc sa faca parte dintr-un “cluster”, entitatea de baza de la care se poate desfasura un astfel de proiect si care cuprinde un minim de zece IMM-uri cu activitati de piata diferite, se pot baza pe sprijinul ONVPV in ceea ce priveste relatiile pe care urmeaza sa le desfasoare in cadrul proiectului initiat.

Sursa: ONVPV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.