Votati ca IMM-urile sa primeasca ajutoare de minimis prin HG 274/2013 pe anul 2015

API  IMM petitieCa urmare a anuntului transmis prin intermediul site-ului Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism prin care se comunica nealocarea de fonduri pentru Schema de minimis pentru investitii realizate de IMM-uri aprobata prin HG 274/2013 in acest an, Acces Project Investments intentioneaza sa inainteze o petitie catre Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri in care sa isi exprime dezacordul cu privire la acest lucru. 

Prin acest demers dorim sa solicitam alocarea fondurilor promise anul trecut de catre autoritati, beneficiarilor Schemei de minimis.

Consideram ca inca de la prima lansare a Schemei au fost comise numeroase nedreptati, incepand cu anularea primei sesiuni de depunere pentru care au fost pregatite mii de proiecte ce au solicitat timp si costuri ridicate, modificarea unor conditii la momentul relansarii de la inceputul anului 2014 care au condus la necesitatea modificarii ideilor initiale si pana la neacordarea in 2015 a fondurilor castigate in mod corect de catre beneficiari.

Decizia de a nu fi alocate fonduri pentru beneficiarii Schemei de minimis compromite crearea a 4.000 locuri de munca si va avea un impact negativ avand in vedere conditiile actuale in ceea ce priveste rata somajului din Romania. De asemenea, lipsa fondurilor impiedica dezvoltarea a 600 de firme care si-au stabilit diverse strategii si si-au creat planuri in baza finantarii pe care ar fi trebuit sa o obtina in acest an. Singura speranta pe care o au la acest moment beneficiarii Schemei de minimis ar fi o eventuala rectificare bugetara care, insa, ar putea sa nu aiba loc.

Daca sunteti in asentimentul nostru, doriti sa fiti solidari cu firmele care nu isi pot primi banii obtinuti in mod corect si sunteti de parere ca orice investitie din tara reprezinta un pas catre dezvoltarea Romaniei, va rugam sa ne sustineti in acest demers.

Va invitam sa semnati petitia pe care dorim sa o transmitem catre Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri si sa o distribuiti catre cunostintele dvs. cu rugamintea de a se alatura acestei actiuni.

Petitia poate fi vizualizata si semnata pe pagina:

http://www.petitieonline.com/votati_ca_600_de_firme_sa_beneficieze_de_minimis_prin_hg_2742013

De asemenea, ne puteti transmite observatii referitoare la acest subiect pe adresa noastra de email [email protected].

Date de contact Acces Project Investments:

Tel: +4 0371.170.780 / Fax: +4 0372 892 823

Adresa: Iasi, Sos. Voinesti , nr.17, 700615

E-mail: [email protected]

Web:www.accesarefonduri.ro sau www.acces-investments.eu

Like us on Facebook:www.facebook.com/AccesProjectInvestments

Follow us on LinkedIn:www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top