Într-o economie care creste cu 7% in 2017 si 4% in 2018 si probabil 5% in 2019 – si care creste cu rate mari de >3% inca din 2013, adica de 6 ani impliniti -, constat si eu, cum constata si destui altii, ca desi tabloul Macro arata peste asteptari, totusi „acolo jos” sunt mari probleme.
Anume ca „tesutul economiei” tarii noastre, format din firmele mici si medii cu capital romanesc, inca sufera.
Unii deja cresc cu intreaga piata (ex. producatorii de alimente – agro-food), altii devin mai profitabili pe fondul boom-ului, dar majoritatea inca pastreaza cicatrici ale crizei si mari dezechilibre in Bilant.
Putini sunt capitalizati pentru a putea fi finantati de banci… In ciuda informatizarii, putini stiu sa interpreteze datele „in timp real”, sa ia decizii de optimizare a portofoliului de produse, canale de vanzari, de proiecte de investitii in curs. Asteapta cate o luna inchiderea balantei contabile, care oricum are alt rol (fiscal) si nu prezinta destul de sintetic activitatea, ca performanta, daramite sa ajute la a anticipa viitorul…
„Constat si eu asta din munca de consultanta de un deceniu si jumatate, dar vad asta clar si BNR si studiile de piata ale asociatiilor Bancilor, vad asta mari case de acoperire a riscului de afaceri (liderul Coface) sau de gestionare si prevenire a insolventelor (liderul grupul CITR) – vezi Conferintele ZF si CdG pe aceste teme.
Intelegand aceasta nevoie, dupa zeci de traininguri si workshopuri de Finante sau modelare financiara a Planurilor de Afaceri realizate ca voluntar sau in cadrul unor proiecte de training multi-disciplinar, am decis sa lansez acest Atelier / Workshop de o zi-lumina DEDICAT finantelor pentru IMM. Limbajul va fi accesibil si celor de formatie tehnica – ingineri sau IT-isti, celor de formatie umanista – inclusiv creativi, sau medicilor.
- Exista Traininguri autohtone de Finante Personale (principii si sfaturi pentru independenta financiara si de investitii si de administrarea averii);
- Exista Traininguri de Finante aprofundate gen Analiza Cost Beneficiu (ACB) pentru Consultantii de fonduri europene sau Chartered Financial Analysts (CFA) pentru analistii din Banci, din Asigurari, de pe Bursa;
Intre cele 2 categorii de mai sus, exista o lipsa si implicit o nevoie de a face finante de firma pe intelesul tuturor, orientate nu spre seful financiar sau contabil, ci direct spre Antreprenor / Administrator IMM / eventual si spre Middle Manageri.
NU ofer Diploma de participare sau certificari gen COR (Codul Ocupatiilor)!
OFER in schimb intelegerea logica si intuitiva a unor concepte si formule ce le par multora grele – prea matematizate sau abstracte!
Ma adresez asadar acelora pentru care:
Timpul investit „costa” mult mai mult decat taxa de curs.
Intelegerea conceptelor e mult mai importanta decat o Diploma.” Radu Limpede
Early Bird pana la 4 iunie a.c. inclusiv – Formularul de Inscriere se acceseaza din pagina https://workshop.economiczoom.ro/