Zeci de ONG-uri cer statului sa nu mai finanteze cultele religioase

biserica1.jpg

bisericaPeste 20 de organizatii non-guvernamentale din Romania cer Parlamentului sa nu mai finanteze cultele religioase de la bugetul de stat. Solicitarea vine in contextul discutiilor in plen pe tema bugetului pe 2013.

Anual, statul ofera cultelor religioase 0,4% din produsul intern brut, potrivit Bisericii Ortodoxe Romane. Cele 23 de ONG-uri solicita redirectionarea banilor catre domenii precum educatia, cercetarea sau sanatatea. Potrivit reprezentantilor organizatiilor non-guvernamentale, scrisoarea va fi trimisa presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, primului-ministru, reprezentantului Comisiei Europene, sefului misiunii FMI si directorului biroului Bancii Mondiale in Romania.

In 2011, guvernul Boc a trecut din visteria statului in cea a bisericii peste opt milioane de euro. O parte din bani, spune Curtea de Conturi, au ajuns tocmai la asezamantul romanesc din Ierihon, a carei contructie, fara aprobare, a ajuns marul discordiei intre Patriarhia Ierusalimului si Biserica Ortodoxa Romana.

Mai multe detalii: www.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.