Fondul Special pentru copii – Granturi pentru 14 ONG-uri care se ocupa de copii si tineri aflati in situatii de risc

copii2.jpg

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania lanseaza editia 2015 a rundei de finantare a „Programului de investie in mediul rural – Fondul Special pentru Copii”, prin care isi propune sa sustina: organizatii neguvernamentale (cu minim 20 de beneficiari) care desfasoara proiecte de tip after-school in comunitati mici, preponderent rurale, cu o populatie de pana la 35.000 de locuitori, din judetele: Gorj, Valcea, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta, Maramures, Bistrita Nasaud si Covasna, care vin in sprijinul copiilor si tinerilor cu varste intre 6 si 19 ani, inscrisi intr-o forma de invatamant preuniversitar de stat, aflati in situatii de risc si care provin din familii aflate in situatii material/financiare dificile (venitul pe membru de familie sub 500 RON), in situatii sociale precare (copii orfani, copii lasati in ingrijirea rudelor, copii cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire persoane cu handicap sever, copii din familii monoparentale, copii neglijati, etc.), cu stare de sanatate in risc de a se deteriora.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 22.07.2015
Buget: 261.000 lei

copiiAcest parteneriat aduce impreuna directiile de interes strategic pentru Fundatia Vodafone Romania- educatia, sanatatea, serviciile sociale si folosirea tehnologiei pentru a schimba in bine viata oamenilor cu experienta si expertiza Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, in dezvoltare comunitara, servicii sociale si educationale, imbinate cu interesul amandurora de a lucra in comunitati locale din mediul rural si orase mici unde nevoile in aceste domenii sunt mult mai pregnante decat in zonele urbane mari.

„Programul de investie in mediul rural – Fondul Special pentru Copii” urmareste sa-i ajute pe copiii din zone rurale care provin din familii cu posibilitati materiale reduse si care se afla in risc de a abandona scoala. Partenerii cred cu tarie ca singura lor sansa pentru a reusi in viata si pentru a evita perpetuarea saraciei si izolarii sociale este educatia.

De aceea, proiectele ce vor fi finantate trebuie sa urmareasca acel minim ajutor necesar pentru a depasi starea de criza si a continua studiile scolare.

In cadrul acestei runde de finantare, Partenerii sunt interesati si vor solicita informatii despre situatia scolara a copiilor si prezenta acestora la cursuri.

Prin aceasta runda de finantare, cei doi parteneri vizeaza sa raspunda nevoilor locale in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, sprijinind oamenii care traiesc si/sau muncesc in comunitatile locale sa-si imbunatateasca propriile conditii de viata si mai ales sa actioneze pentru a ajuta categoriile defavorizate din localitatea lor.

Selectia proiectelor se va realiza pe baza unor cereri de finantare care vor include si bugetul detaliat al proiectului. Acestea se transmit in perioada 22 iunie – 22 iulie 2015 (ora 16:00) in format electronic pe e-mail, sau in format fizic prin posta la adresa OP.12/ C.P 327 Bucuresti, in atentia: Sorin Marinescu, Coordonator Proiect Fondul Special pentru Copii – [email protected].

O organizatie poate aplica cu un singur proiect la aceasta runda de finantare; in cazul organizatiilor care au filiale se aplica aceeasi regula per organizatie si nu per filiala.

Valoarea totala a rundei de finantare este de 261.000 lei. Fiecare proiect depus de o organizație neguvernamentală va fi finantat in limita a 9.000 lei.

Proiectele sunt eligibile pentru finantare daca:

  • sunt propuse de o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), inregistrata legal in Romania;
  • solicitantii au sediul social (inclusiv punctul de lucru), in unul din judetele: Gorj, Valcea, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta, Maramures, Bistrita Nasaud si Covasna, in comunitatile rurale/urbane cu pana la 35.000 de locuitori.
  • organizatia este infiintata de minim un an si a derulat in acest timp proiecte de asistenta sociala( cu precadere de tip after school);
  • organizatia a depus bilantul financiar pentru ultimul an fiscal;
  • organizatia are un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparenta a activitatii sale (ex. site web sau pagina Facebook sau material anual de prezentare sau raport de audit etc.);
  • sunt in concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin aceasta runda de finantare (servicii de tip after school);
  • pentru ong-uri beneficiarii acestora sunt un grup, nu o persoana;
  • respecta conditiile mentionate in acest Regulament;
  • aplicantul are experienta organizationala in derularea de proiecte similare.

Proiectul are ca si cheltuieli: sport alimentar, suport educational (rechizite si materiale educationale), materiale igienico-sanitare (sampon, sapun, periuta si pasta de dinti, dero, spirt, hartie igienica, prosoape, etc).

DOCUMENTATIE

Puteti consulta urmatoarele documente utile:

Regulamentul concursului

Cererea de finantare

Finantatori: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Vodafone Romania
Sursa: FPMR.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top