Cerere de propuneri de proiecte 2016 – transport/Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE) 2014 -2020 – Pachetul Coeziune

transport.jpg

types of transport

Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA) a Comisiei Europene a lansat o cerere de propuneri de proiecte 2016 a programului “Mecanismul pentru Interconectarea Europei” (MIE) 2014 -2020, componenta Transport – pachetul Coeziune. Titlul cererii: “Cerere de propuneri privind proiecte de interes comun in domeniul retelelor de transport transeuropene – componenta Transport 2016 – Pachetul Financiar Coeziune”.

Status: INACTIV
Depunere: 07.02.2017
Buget: 250.000.000 euro

Obiective:

Aceasta cerere de propuneri se adreseaza proiectelor de interes comun care contribuie la indeplinirea urmatoarelor obiective specificate din regulamentul MIE:

• Obiectiv 1: eliminarea blocajelor, construirea conexiunilor care lipsesc si, mai ales, imbunatatirea tronsoanelor transfrontaliere;
• Obiectiv 2: asigurarea de sisteme de transport durabile si eficiente pe termen lung, in vederea pregatirii pentru viitoarele fluxuri rutiere estimate, precum si permiterea decarbonizarii tuturor modalitatilor de transport;
• Obiectiv 3: optimizarea integrarii si a interconectarii modurilor de transport si sporirea gradului de interoperabilitate a serviciilor de transport, cu asigurarea totodata a accesibilitatii infrastructurilor de transport.

Prioritati:

Prezenta cerere de propuneri se adreseaza prioritatii “Cai ferate, cai navigabile interioare si proiecte de drumuri din reteaua de baza incluzand conexiunile interioare de la porturi maritime la aeroporturi”, asa cum este descris in sectiunea 3.1 a programului de lucru anual, in conformitate cu finantarea Obiectivului 1 din Regulamentul MIE.

Se acorda asistenta financiara pentru punerea in aplicare a proiectelor de interes comun (PIC) sub forma de subventii pentru studii SAU lucrari.

Prioritati transversale:

– acolo unde este cazul, ca parte a unui proiect de interes comun mai amplu, actiunile propuse pot include activitati pentru adaptarea infrastructurii TEN-T in vederea asigurarii continuitatii infrastructurii de biciclete pentru trasee de ciclism pe distante lungi, cum ar fi rutele EuroVelo;
– in combinatie cu alte activitati/lucrari, in special pentru statiile de cale ferata si lanturile de transport, de exemplu, terminale multi-modale accesibile, domeniul de aplicare al actiunilor propuse poate include activitati pentru imbunatatirea accesibilitatii la infrastructura de transport pentru persoanele cu handicap si persoanele cu mobilitate redusa;
– sporirea oportunitatilor de investitii private pentru a sprijini proiectele TEN-T reprezinta un obiectiv general al programului MIE-Transport. Pentru toate prioritatile in cadrul prezentei cereri, in plus fata de obiectivele specifice, se va acorda prioritate proiectelor care includ utilizarea finantarii private, in special, instrumentele financiare disponibile prin Fondul European de Investitii Strategice (FEIS), elaborate de Comisie si puse in aplicare de catre European Banca de investitii.

Buget/Suma acordata pe proiect – 250.000.000 €; rata de cofinantare este cea a Fondului de Coeziune, respectiv pana la 85%.

Beneficiari – state membre, entitati publice ṣi private, initiative comune ṣi organizatii internationale daca au acordul statului membru din care fac parte.

Eligibilitate Tari/Regiuni – statele membre ale UE eligibile pentru Fondul de Coeziune: Bulgaria, Croatia, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Informatii suplimentare:

  • Tarile terte si entitatile stabilite in tari terte pot participa la actiuni care contribuie la proiecte de interes comun in cazul in care acest lucru este necesar pentru a atinge obiectivele propuse si daca este justificat in mod corespunzator. Ele nu pot fi finantate in cadrul acestei cereri de propuneri decat daca este indispensabil.
  • Lista proiectelor de interes comun, incluzand pe cele prevazute pentru Romania, se regaseṣte in Regulamentul 1316/2013 al Parlamentului ṣi al Consiliului.
  • Actiunile de cercetare nu sunt finantate prin aceasta cerere.
  • Beneficiarii trebuie sa depuna aplicatia online prin “TENtec eSubmission module”;
  • Actiunile legate de sectorul transport care implica un tronson transfrontalier sau o parte a acestuia pot primi asistenta financiara din partea Uniunii numai in cazul in care exista un acord scris intre statele membre implicate sau intre statele membre si tarile terte in cauza cu privire la finalizarea sectiunii transfrontaliere.
  • Info Day la Bruxelles la 25 octombrie 2016.
  • Propunerile vor fi evaluate de experti independenti ṣi este indicat sa fie redactate in limba engleza; daca potentialul beneficiar doreṣte sa depuna aplicatia intr-o alta limba oficiala a UE, o traducere a acesteia in engleza este obligatorie, iar varianta evaluata este cea in engleza.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor:  07 februarie 2017 (orele 17.00 la Bruxelles).

Intrebarile privind aceasta cerere de propuneri de proiecte pot fi trimise la: [email protected] (inainte de 24 ianuarie 2017).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Website-ul programului

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.