S-a lansat apelul de proiecte pentru Actiunea 2.3.1 – Sectiunea BIG DATA

data-isometric.png

Autoritatea de Management Programul Operațional Competitivitate din cadrul Ministerului Fondurilor Europene împreună cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale anunță lansarea apelului aferent Acțiunii 2.3.1. Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e‐guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data şi Big Data – secțiunea cloud computing guvernamental și rețelele sociale în instituțiile publice.

Status: Lansat
Depunere: 29 februarie 2020
Buget total: 20,21 milioane euro

Apelul va finanța proiectul „Platformă națională de Cloud Guvernamental”, care va asigura instituțiilor publice resurse tehnologice pentru a livra servicii publice electronice. Dezvoltarea cloudului guvernamental va permite autorităţilor centrale şi locale din România să beneficieze de o platformă tehnologică modernă ce va permite implementarea facilă a unor sisteme informatice interoperabile, uniforme, sigure, cu costuri şi timpi de implementare reduse

In situatia in care pe parcursul apelului de proiecte intervin modificari ale cadrului legal ori alte modificari de natura a afecta regulile si conditiile de finantare stabilite prin prezentul Ghid, inclusiv prelungirea termenului de depunere, vor fi aduse completari sau modificari ale continutului acestuia, prin publicarea unei versiuni revizuite.

Axa prioritara, prioritatea de investitii, obiectiv specific

Axa Prioritara 2 – Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva, denumita in continuare Axa prioritara 2 – TIC, contribuie direct la implementarea Strategiei Nationale Agenda Digitala pentru Romania 2020, aprobata prin H.G. 245/2015.

Scopul actiunilor din cadrul Axei 2 este de a asigura, pe de o parte, o aplicare coerenta si uniforma a instrumentelor TIC in toate sistemele publice implementate in Romania, precum si de comunicarea/corelarea lor cu sistemele europene relevante.

Prioritatea de investitii 2c. Consolidarea aplicatiilor TIC pentru e-guvernare, e-invatare, e-incluziune, e-cultura, e-sanatate

Obiectiv Specific OS 2.3 „Cresterea utilizarii sistemelor de e-guvernare”

Vor fi implementate proiecte cu activitati integrate, cu impact strategic national, care vizeaza un grup-tinta cat mai numeros si propun solutii care sunt mai eficient sa fie aplicate la nivel sistemic, orizontal, la nivel national.

Actiunile sprijinite si activitati

POC 2014-2020 AP2, Actiunea 2.3.1 Consolidarea si asigurarea interoperabilitatii sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viata cetatenilor si intreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental si a comunicarii media sociale, a Open Data si Big Data sprijina domeniul I de actiune SNADR 2014-2020, care are doua obiective principale :
–    reforma modului in care Guvernul interactioneaza cu cetatenii/mediul de afaceri;.
–    reforma modului in care Guvernul functioneaza ca institutie.;

Tipurile de interventii in cadrul Actiunii 2.3.1 care fac obiectul acestui apel de proiecte sunt cele care propun dezvoltarea de sisteme informatice  destinate asigurarii solutiilor de BIG Data sidezvoltarea  infrastructurii necesare pentru procesare la nivel optim a Big Data in cadrul institutiilor publice.

Big Data va oferi informatii relevante necesare fundamentarii politicilor si strategiilor guvernamentale (mai multe detalii in ghidul solicitantului).

Tipuri de solicitanti

Solicitant eligibil este Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în parteneriat cu Agenția pentru Agenda Digitală a României.

In cazul in care se opteaza pentru parteneriat, liderul de parteneriat este responsabil cu depunerea proiectului, coordonarea activitatilor pentru implementarea proiectului, raportarea catre organismul intermediar.

Grup tinta

La nivelul proiectului, solicitantul poate completa descrierea grupului/grupurilor tinta, cuantificarea grupului tinta (cu mentionarea sursei de informatii), precum si informatii referitoare la efectul proiectului asupra grupului tinta.

Se vor indica grupurile/entitatile care vor beneficia sau care sunt  vizate de rezultatele proiectului, direct sau indirect.

Buget

Alocarea pentru acest apel – corespunzatoare sectiunii deschise este de 20,21 milioane euro.

Depunere

Tipul apelului de proiecte: competitiv.

Cererile de finantare se vor depune prin aplicatia electronica MySMIS2014, si prin platforma MCSI-OIPSI cu toate anexele solicitate prin Ghidul Solicitantului. Modalitatile de utilizare a aplicatiei MySMIS2014 sunt publicate aici.

Inregistrarea si transmiterea proiectelor se va face incepand cu ora 9.00 a primei zile de inregistrare.

Tipul de depunere: continua pana la epuizarea bugetului alocat pentru acest apel.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Website-ul programului

Anexe

Sursa: MFE
Finantator: FEDR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top