Judetul Neamt devine beneficiar de finantari europene prin Programul Operational Regional

CJ Neamt, proiect, POR, finantare, infrastructura, investitie

Judetul Neamt este initiatorul acestui proiect, intitulat „Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 156 A, KM 43+700 – 56+640”, judetul Neamt, in valoare totala de 30,010,537.25 lei. Proiectul este estimat a se finaliza intr-o perioada de 25 luni de la semnarea contractului de finantare.

Cererea de finantare a fost depusa la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est in decembrie 2007 si vizeaza Axa 2 din Programul Operational Regional- „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, Domeniul Major de Interventie 2.1: „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura”.

Obiectivul specific al proiectului il reprezinta reabilitarea/ modernizarea a 12,960 km din drumul judetean DJ 156 A prin interventii asupra infrastructurii rutiere respective, in vederea cresterii pe termen mediu a fluxurilor de capital, a mobilitatii fortei de munca, a accesibilitatii spre si in interiorul tarii. Initiatorii proiectului isi propun prin implementarea acestuia sa determine dezvoltarea durabila a zonei si sa creeze noi oportunitati de locuri de munca, inclusiv in zonele rurale.

La nivelul Regiunii Nord-Est, acesta este cel de-al optsprezecelea contract de finantare semnat pentru Axa prioritara 2. Valoarea totala a proiectelor contractate pana in prezent insumeaza 138.753.599 Euro.

Contractul de finantare a fost semnat intre beneficiar, reprezentat de Dl. Vasile Pruteanu, Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Autoritatea de Management pentru POR, reprezentata prin Dl. Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea POR 2007-2013, prin Directorul General, Dl. Constantin Apostol.

Sursa: Inforegio Nord Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *