5 abilitati pe care orice antreprenor de succes ar trebui sa le stapaneasca

strategii-afaceri.jpg

strategii-afaceriDaca ai avut norocul sa cunosti un antreprenor de succes in persoana, atunci, probabil, ai observat ca acesta stapaneste niste abilitati care l-au ajutat sa isi transforme ideea de afaceri in bani.

Ca si antreprenor ai mereu de a face cu nenumarate sarcini zilnic, chit ca e vorba de a lucra la strategia de marketing sau de a face o oferta de vanzare, si astfel trebuie sa detii controlul intr-o maniera in care iti va crea cadrul perfect pentru a-ti creste afacerea si, implicit, incasarile.

1. Ca si om de afaceri, trebuie neaparat sa stii sa vinzi. Avand abilitati dezvoltate de bun vanzator, vei reusi sa duci afacerea ta mai departe. In timp ce o strategie de marketing reusita iti poate aduce noi cumparatori, vanzarile sunt cele care te asigura ca acestia se intorc, crescand si incasarile firmei.

2. Antreprenorii trebuie sa fie buni strategi. Planificarea este extrem de importanta deoarece oamenii de afaceri stiu faptul ca un pas gresit va duce afacerea lor spre pierzanie, mai ales daca vorbim de un startup. O buna planificare te va ajuta sa iei in calcul orice are un impact pozitiv sau negativ asupra afacerii tale: oportunitati, amenintari, costuri, optiuni, timp etc. Planul de afaceri e precum o harta si te ajuta sa iti poti evalua constant progresul.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.